3. září 2014 • 13:32

Špotákovou rozzlobily soupeřky, upatlaly jí oštěp: Trochu úcty!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro titul celkové vítězky Diamantové ligy si oštěpařka Barbora Špotáková pojede v pátek na finálový závod do Bruselu. Bude se snažit zapomenout na špatné zážitky z Birminghamu, kde poprvé v sezoně prohrála a navíc ji naštvaly soupeřky, kterým musela půjčit vlastní oštěpy.



„Trochu úcty!“ halasí Barbora Špotáková při vzpomínce na poslední závod v Birminghamu. Nevadí ji ani tolik těsná porážka, jako to, že si ostatní závodnice půjčovaly její oštěpy a nechovaly se k nim zrovna pěkně.

„V Birminghamu jsem byla naštvaná. Všechny holky se vyflákly na to přivézt oštěpy. Ono se za to platí. Takže tam byly jediné moje a nějaké plečky,“ zlobí se Špotáková.

Podle atletických pravidel si každá závodnice může přinést svou sadu oštěpů, musí je ale poskytnout i ostatním.

„Přijdu na první hod a jediný můj solidní oštěp je upatlaný oštěpařským voskem, což nesnáším,“ líčí Špotáková. „Říkám: Děvčata, která hážete tímhle oštěpem, tak tam nepatlejte to lepidlo….“

Teď už ale nedávné evropská šampionka myslí na konec sezony. V pátek ji čeká boj o vítězství v Diamantové lize v Bruselu, týden poté poletí reprezentovat Evropu na Kontinentální pohár do Marakeše a sezonu zakončí 19. září v Domažlicích. Je to její oblíbený mítink, kde vloni začala necelé čtyři měsíce po porodu další část kariéry po mateřské pauze.

Ještě, než odjede na dovolenou se Špotáková 6. a 7. října zúčastní finálového kola Corny Středoškolského atletického poháru v Břeclavi.

„Nejvíc mě na tom baví kolektivní duch. O to tam hlavně jde. Vznikne tým, který reprezentuje svoji školu i město. Sejdete se tam i s ostatními studenty a zůstanou vám neskutečné vzpomínky,“ říká Špotáková. „Když je člověk vidí závodit, nemá pocit, že by jen seděli u počítače. Vidím tam obrovské nadšení. Vždycky odcházím nabitá dojmy, že to tak špatné nebude.“

Tradiční soutěže, která se pořádá už od roku 1981 se na střední škole několikrát zúčastnil i reprezentační šéftrenér Tomáš Dvořák.

„Dostali jsme se i do federálního finále v Košicích, kde se rozdával růžový porcelán z Karlových Varů,“ vzpomíná Dvořák. „Bylo to úžasný, protože to byly hnedle tři dny ze školy, krásné závody za babího léta. Poslední dva roky po sobě byly finalistkami i mé dcery. Je to smysluplná soutěž.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud