10. července 2015 • 13:28

Šel blahopřát Farahovi, ten prý rivala hrubě urazil. Jdi do pr….e!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský běžec Mo Farah je zpátky, vyhrál závod Diamantové ligy v Lausanne. Triumf olympijského vítěze ale nakonec zastínilo obvinění jeho kolegy Andyho Vernona. Ten tvrdí, že šel v cíli pogratulovat Mo Farahovi, jenže ten k němu se otočil a prohlásil „Fuck off.“ „Chtěl jsem mu jen potřást rukou, taková reakce je ostudná,“ kroutil hlavou Vernon.



Mo Farah si výhru užíval. V cíli zaťal zuby a ruce s dlaněmi sevřenými v pěst do vítězného gesta. Fanoušci šíleli spolu s vítězem. Následné obvinění Vernona ale kazí Britovi pověst. „Každý, kdo to viděl, ví, že takhle se sportovec nechová. Je to hanba,“ tvrdí Vernon, který skončil na patnáctém místě.

Mezi oběma běžci nejde o první spor. Na sociální síti Twitter na začátku tohoto roku Vernon rýpal do rivala, že v Británii vítězí, ale nemá tam dost konkurence a měl by vyhrát nějaký větší závod. To mu nejspíš Farah nezapomněl.

„Chtěl jsem v Lausanne zakopat válečnou sekeru,“ svěřil se Vernon. „Nevím, proč na to všechno nemůžeme zapomenout. Teď jsem mu chtěl jen poblahopřát, ať jsme přátelé nebo ne,“ dodal.

Farah popírá, že by měl v cíli závodu s konkurentem problém. „Nevím o ničem,“ řekl jen.

Kolem Mo Faraha bylo v poslední době dost živo. Patří mezi svěřence někdejšího úspěšného vytrvalce Salazara, který čelí podezření z dopování závodníků. Vše vyšetřuje americká i britská antidopingová agentura. Brit se za Salazara postavil a hodlá s ním nadále spolupracovat. Sám tvrdí, že jeho výkony jsou stoprocentně čisté. „Celá ta kauza mě ale ničí,“ prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud