24. srpna 2015 • 12:03

Bolt už slíbil účast na Zlaté tretře, do Ostravy chce vzít rodiče

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PEKINGU | Zlato na jeho hrudi po finálové stovce na mistrovství světa v Pekingu ještě nevychladlo a jamajský sprinter Usain Bolt už se pustil do plánování příští, olympijské, sezony. Krátce po včerejším závodě předběžně slíbil pořadatelům Zlaté tretry, že se vrátí do Ostravy. A vzít chce i svoje rodiče.



Jubilejní 55. ročník Zlaté tretry Ostrava se uskuteční v pátek 20. května 2016. Kalendář se potvrdil v neděli večer po finále stovky v Pekingu, kdy manažer mítinku Alfons Juck stihl od Bolta získat předběžný souhlas s už osmou cestou do Ostravy.

„S potvrzením termínu jsme čekali na finální jednání na mistrovství světa, kdy tím rozhodujícím milníkem bylo potvrzení Usaina Bolta, že mu termín vyhovuje a svůj start předběžně slíbil,“ uvedl Miroslav Černošek, majitel agentury TK Prostějov, která Zlatou tretru Ostrava pořádá.

„Stalo se tak po jeho strhujícím vítězství v běhu na 100 metrů, kdy mu již manažer našeho mítinku Alfons Juck pogratuloval jménem Zlaté tretry i města Ostrava a získal tento cenný příslib,“ dodal Černošek.

Příští rok se Zlatá tretra uskuteční na definitivně zrekonstruovaném vítkovickém stadionu. Dostavěny budou televizní věž, zázemí pro diváky i tiskové středisko.

S Boltem by do Ostravy příští rok v květnu měli poprvé dorazit i jeho rodiče Wellesley a Jennifer. „V Pekingu jsem kromě Bolta a jeho managamentu měl možnost hovořit s rodiči Usaina. Oba projevili zájem o Ostravu, o které toho od syna tolik slyšeli, navštívit,“ uvedl Juck.

„Účast rodičů Usaina Bolta v Ostravě by pro nás byla velkou ctí. Kromě mítinku jim rádi ukážeme všechno zajímavé, o čem jim jistě Usain vyprávěl, včetně věže Bolt tower v oblasti Dolní Vítkovice, kterou letos Usain osobne křtil,“ doplnil Černosek.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud