Martin Hašek
23. srpna 2015 • 17:45

Skvělé Boltovo dílo. Prohra s Gatlinem přitom visela ve vzduchu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před osmi lety jsem byl u toho, když Usain Bolt na mistrovství světa v Ósace prohrál finále s Tysonem Gayem, jasným favoritem a králem toho šampionátu. A Bolt tehdy řekl: „Příští rok na olympiádě budu chtít vyhrát já.“



Dodneška to mám v paměti, protože se nestává často, aby někdo zpochybňoval právě korunovaného vládce. Boltovo prohlášení tehdy nemělo velký dopad.

I proto, že v létě 2007 byl ještě v diskuzích s trenérem Glenem Millsem teprve uprostřed boje o to, aby se vyhnul úmorné budoucnosti čtvrtkaře a vedle své oblíbené dvoustovky mohl zkusit i mediálně propíranou stovku.

V té době bylo všechno jinak. Světový rekord na sto metrů držel Asafa Powell a Tyson Gay prohlásil: „Jednou bude můj.“ Za necelý rok si ale rekord vzal Bolt a už nikdy ze hry nevypadl, i když o jeden titul na šampionátu v Tegu přišel kvůli ulitému startu.

Jeho nedělní další vítězství bylo působivé, a to nejenom kvůli image souboje dobra proti zlu reprezentovanému Gatlinem. I bez podobných emocí šlo o skvělé dílo úřadujícího šampiona, který jde srdnatě do boje přesto, že je reálná možnost porážky.

V roce 2011 v Tegu se objevily přesně takové spekulace, Bolt prý ulil start, protože se bál porážky. V neděli se ukázalo, jak to s Boltovým charakterem je doopravdy.

Prohra s Gatlinem byla už skoro cítit ve vzduchu, šampion navíc pokazil semifinále. Přesto se před finálovým během smál na celý svět a šel do toho naplno. A teď se celý svět směje na něj.

Podívejte se na finálový závod Usaina Bolta na mistrovství světa
Video se připravuje ...

Usain Bolt slaví zisk zlatém medaile na MS
Usain Bolt slaví zisk zlatém medaile na MS

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud