Romana Barboříková
22. prosince 2015 • 00:25

Hejnová: Pokud chci mít korunku i příště, budu muset vyhrát v Riu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po roční pauze opanovala Zuzana Hejnová znovu anketu Sportovec roku. Letošního titulu v anketě Klubu sportovních novinářů si ale váží víc. „V roce 2013 jsem k tomu přišla ani nevím jak. Letos mě ani nenapadlo, že bych ho mohla získat po vynechané sezoně 2014,“ řekla bezprostředně po vyhlášení Hejnová.



Je vítězství po dvou letech jiné?
"Chci hlavně hrozně poděkovat všem, kteří přispěli. Mám velkou radost, že je korunka v držení ženy, že jsme nepustily k trůnu muže. Vždy je těžší obhajovat, ale letos si toho vážím víc. V roce 2013 jsem k tomu přišla ani nevím jak, letos mě ani nenapadlo, že by ji mohla získat po vynechané sezoně 2014. Ale musím říct, že v roce 2013 to bylo mnohem jasnější než letos. Letos prakticky každý, kdo byl v desítce, byl mistr světa a je hrozně těžký mezi námi vybrat toho nejlepšího. Je to anketa, takže člověk nikdy neví. Ale 2013 tím, že jsem neprohrála žádný závod, tak to bylo suverénní, letos je to o to větší překvapení.“

Královna Hejnová: Je dobře, že jsme udržely nadvládu žen
Video se připravuje ...

Jaká tedy bude obhajoba v příštím roce?
"Pokud chci obhájit, tak budu muset asi vyhrát olympiádu. Bude to strašně náročný."

Říkala jste, že teď nechodíte moc do společnosti. Nebudete teď mít problémy s tréninkovým plánem?
"To určitě ne. Ale vyšlo to vlastně náhodou. Když jsem se dozvěděla datum Sportovce roku, tak jsem se rychle dívala na letenku, kterou už jsem měla koupenou, kdy se vracím do Prahy. Takže to byla náhoda. Ale myslím, že bych si přebukovala let, protože takovouhle událost je škoda si nechat ujít, když má člověk tu možnost. Třeba Jarda Jágr je v Americe a jel by sem jen kvůli tomu, tak to chápu. Ale já jsem to spojila, že jsem jela domů na Vánoce a přišla jsem si pro cenu."

Užila jste si večer přes ten náročný program, který jste měla? (Zuzana Hejnová se teprve v pondělí v poledne vrátila ze soustředění v Jižní Africe)
"Večer byl v pohodě, ale měla jsem krizi odpoledne, kdy jsem seděla u kadeřnice. Jak člověk vypne a nemusí nic dělat, něco mu češou na hlavě, tak tam se mi fakt zavíraly oči. Ale tady už to bylo docela dobrý, užila jsem si to, líbilo se mi to."

Zuzana Hejnová si slavnostní večer užila se vším všudyFoto Jaroslav Legner (Sport)

Jak se vám líbil nový koncept vyhlášení?
"Bylo to zajímavé, ještě zajímavější bylo, jak se nakonec vyhlásila desítka a to, že Ondra Moravec nebyl druhý. Ale líbilo se mi to."

Plánujete závody v hale?
"Někdy začátkem února vyzkouším v rámci tréninku jednu osmistovku, trenér mi nechce dát pokoj, protože si myslí, že bych mohl běžet rychle. Tak jsem řekla, že proč ne, že jednu si zaběhnu, potom poběžím i nějakou čtvrtku. Halové MS v Portlandu zatím v plánu nemám, ale kdybych zaběhla nějak rychle, tak to zvážím."

Jaký máte teď program? Do nového roku volno?
"Úplně volno rozhodně nemám, ale tři čtyři dny budu mít takové volnější, že si půjdu jenom zaklusat a budu mít i dva dny úplně volno."

S trenérem se uvidíte na tréninku kdy?
"Ještě jdeme v úterý na trénink, a potom začínáme 28. prosince."

Jak proběhlo soustředění v Africe?
"Všechno tam známe, je to tam super, všechno se podařilo hodně dobře, nic mě nebolí, což je nejdůležitější. Když jsem zdravá, tak potom můžu dobře závodit a o tom to je. Když vydržím zdravá, tak sezona bude super."

Zuzana Hejnová vyhrál anketu Sportovec roku 2015.
Zuzana Hejnová vyhrál anketu Sportovec roku 2015.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud