Martin Hašek
22. prosince 2015 • 00:15

Přes překážky ke koruně. Hejnová je zaslouženou královnou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překážky jsou od toho, aby překážely, to je stará atletická pravda. Ostatně proto jsou disciplíny s takzvanými ploty tak zajímavé. Je to jako v biatlonu, stačí jedna chyba a pořadí se úplně přesype. Zuzana Hejnová v posledních letech skáče přes překážky na dráze i mimo ni a její příběh má stále zlatý lem. Proto je zaslouženou držitelkou ocenění Sportovec roku.



Každý z desítky nominovaných by si našel svého obhájce, ovšem vítěz může být jenom jeden a Hejnová má argumentů dost. Jako první žena v historii své disciplíny obhájila titul světové šampionky. Vyhrála Diamantovou ligu a navíc uspořádala působivý comeback po loňském zdravotním trápení plném bolesti.

Nešlo to snadno, většinu z posledních dvou let od minulého titulu strávila v pochybách, co bude dál. Přes všechny problémy se ale vrátila na vrchol. Navíc v pozici respektované šampionky, z níž mají soupeřky strach.

Je to neobyčejný příběh, jehož nejkrásnější kapitoly ještě můžou být napsány. Všechno pěkné, co už Hejnová dokázala, může být znásobeno olympijskou zlatou z Ria. A je jasné, že se to může stát. Tu nejhorší část kariéry už má snad šampionka za sebou. Posílena se teď může pokusit o opravdu parádní stopu v atletické historii.

Královna Hejnová: Je dobře, že jsme udržely nadvládu žen
Video se připravuje ...

Zuzana Hejnová vyhrál anketu Sportovec roku 2015.
Zuzana Hejnová vyhrál anketu Sportovec roku 2015.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud