13. června 2018 • 11:39

Je v tom politika, řekl ničitel triček Harting o Němcích na MS

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Emotivní chvilku si na Zlaté tretře v Ostravě prožil slavný německý diskař Robert Harting. Trojnásobnému mistru světa a olympijskému vítězi z Londýna přichystali pořadatelé po úterní diskařské předehře mítinku dojemné rozloučení. Po něm se Harting vyjádřil i o problémech německého týmu před fotbalovým mistrovstvím světa.



Třetím místem na Zlaté tretře (64,79 m) se rozloučil diskař Robert Harting se Zlatou tretrou. Letos absolvuje rozlučkovou tour, po sezoně ukončí kariéru.

„Jsem tady opravdu naposledy. Tělo už tolik neposlouchá. Já svoje vysněné medaile doma mám, teď je řada na mladších,“ usmíval se Harting.

Pořadatelé mu po závodě připravili videosestřih jeho nejlepších momentů a diváci na vedlejším vítkovickém stadionu mu dlouho tleskali.

Harting patřil mezi nejvýraznější atletické tváře posledního desetiletí. I proto, že fanoušky bavil svým vítězným rituálem na velkých akcích, kde přímo na svém těle trhal své závodní dresy. Poprvé to předvedl po triumfu na MS 2009 v Berlíně, kde také laškoval s maskotem šampionátu Berlinem.

„Není to o medailích, je to o celkové hodnotě toho být atletem. Pro mě nebylo nejvíc být šampionem, ale že jsme dosáhli úspěchů na antidopingovém poli,“ hodnotil Harting svou kariéru.

Od zítřka bude i on sledovat fotbalový světový šampion v Rusku, kde bude Německo obhajovat zlaté medaile z mundialu v Brazílii. Harting však vnímá problémy, které se kolem mužstva v posledních týdnech vyrojily.

Kontroverzní vyřazení hvězdného Leroye Saného vystřídala aféra záložníků Mesuta Özila a Ilkaye Gündogana, kteří se sešli s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem. Gündogana fanoušci v posledním přátelském zápase Němců před MS vypískali. Obránce Mats Hummels zase promluvil o scházející pokoře mladých členů týmu.

„Německý tým má teď hodně problémů, je v tom hodně politiky,“ řekl Harting. „Myslím, že když na turnaji najdou sami sebe, můžou dosáhnout dobrého výsledku. Určitě se s přáteli budu dívat a těším se na to.“

Snímek, který vzbudil pozdvižení. Německý reprezentant Ilkan Gündogan s tureckým prezidentem
Snímek, který vzbudil pozdvižení. Německý reprezentant Ilkan Gündogan s tureckým prezidentem

Sám Harting se ale soustředí především na boj o nominaci na srpnové mistrovství Evropy v Berlíně, kde by rád zabojoval o svou poslední velkou medaili. Na šampionát ale budou moct jen tři nejlepší Němci a Harting je zatím v letošních tabulkách až pátým nejlepším německým diskařem.

„Konkurence je těžká, vím o tom. Německá federace se rozhodne po národním mistrovství, na které se soustředím,“ říká Harting. „Nominován by měl být můj bratr Christoph (olympijský vítěz z Ria – pozn. red.) a pak jsou dvě volná místa. Jsem si jistý, že jedno z nich připadne mně.“

FAVORITÉ MS ve fotbale: Německo. Hvězdy, slabiny i možná cesta ke zlatu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud