23. července 2018 • 10:30

Proč proboha zastavila? Běžkyně si na Diamantové lize zřejmě spletla cíl!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelná scéna se odehrála na londýnské Diamantové lize v ženském závodě na 3000 metrů. Vedoucí závodnice Fantu Workuová z ničeho nic zastavila 200 metrů před cílem a následně se zmateně rozhlížela. Je pravděpodobné, že si popletla cíl.



Závod teprve spěl do finiše, ale Workuová najednou všechny šokovala, když 200 metrů před cílem odstoupila z vedoucího místa.

„Ou! Workuová zastavila! Proč proboha zastavila?“ rozčiloval se komentátor BBC. „Myslím, že si myslela, že to byla cílová čára. Taková ostuda. Devatenáctiletá dívka prostě úplně zastavila.“

Workuová se zatím na dráze zmateně ohlížela, protože zjistila, že ostatní běží dál. Nebo tak to aspoň vypadalo. Pokud by měla úkoly vodičky, která pomáhá rozbíhat tempo, bylo by hodně neobvyklé, aby vydržela tak dlouho a odstoupila dvě stě metrů před cílem.

„Tohle bylo hodně bizarní. Nikdy předtím jsem to neviděl,“ hodnotil ve studiu BBC legendární americký sprinter Michael Johnson.

„Vypadalo to skoro jako by dělala vodičku. Ale když zastavila, tak se zjevně dívala zpátky, co se děje,“ řekla bývalá britská sedmibojařka Jessica Ennisová-Hillová.

Závod vyhrála Keňanka Lilian Kasait Rengeruková v čase 8:41,51, která ve finiši porazila Nizozemku Susan Kruminsovou

„Ráda bych poděkovala bohu, že mi pomohl k vítězství,“ radovala se Rengeruková.

Podobný případ se stal v roce 2006 na ostravské Zlaté tretře, když Keňan Joseph Ebuya také v závodě na 3000 metrů půl kola před cílem zvedl ruce a slavil vítězství. Když zjistil svůj omyl, ještě se rozběhl a v cíli byl druhý. Workuová v Londýně do cíle nedorazila.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud