12. února 2024 • 12:20

Detaily nehody, která otřásla atletikou: rekordman (†24) řídil, tři mrtví

Autor: rou, inf
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová atletika truchlí nad ztrátou rostoucí maratonské hvězdy. Kelvin Kiptum (†24) měl být tím, kdo prolomí magickou hranici dvou hodin, k níž mu chybělo 35 sekund. Jenže jeho životní cestu přervala tragická nehoda, při níž zemřeli dva další lidé. Co se přihodilo?



Kelvin Kiptum naložil svého trenéra Gervaise Hakizimana (†37) a čtyřiadvacetiletou Sharon Chepkurui Kosgeiovou Keiyo do Toyoty Premio a vyrazil z keňského Eldoretu domů. Jenže kolem jedenácté večer místního času zatím z neznámých důvodů ztratil kontrolu nad vozidlem a v oblasti Kaptagat, kam směřoval, havaroval.

Podle policejní zprávy vůz vyletěl ze silnice, zhruba 60 metrů pokračoval trávou a pískem a pak narazil do vzrostlého stromu... Co se dělo bezprostředně po nehodě, popsal pro deník Nation Kenneth Kimaiyo, Kiptumův přítel, který hned vyrazil na místo.

U nehody už byl jeden motocyklista, který se snažil pomoci mladé ženě, která prý křičela bolestí. Sharon Kosgeiová byla s vážnými zraněními převezena do nemocnice, kde jim však podle serveru Kiss FM v pondělí ráno podlehla.

Článek pokračuje pod grafikou

Kiptum byl podle Kimaiya už mrtev a uvězněný pod vrakem, který se po nárazu do stromu několikrát převrátil. Rwandský trenér Gervais Hakizimana se měl nacházet několik metrů od auta, kam ho rána vymrštila, a ještě prý dýchal, ale než stačila dorazit pomoc, zraněním také podlehl.

Zdemolované auto teď bude podrobně zkoumat policie.

„Bylo mu teprve 24 let, a už to byl náš hrdina, který triumfoval ve Valencii, Chicagu či Londýně a dalších top závodech. Jeho mentální síla a disciplína těžko nacházely srovnání,“ truchlil keňský prezident William Ruto.

„Výjimečný sportovec, který po sobě zanechal výjimečnou stopu. Naše myšlenky míří k jeho rodině a celé sportovní komunitě. Odpočívej v pokoji,“ dodala hlava státu.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud