16. července 2009 • 12:45

Zlatá liga v Paříži má tahák. Bolta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start světového rekordmana Usaina Bolta v běhu na 100 metrů nejspíš zastíní boje adeptů o jackpot v atletické Zlaté lize, která pokračuje v pátek čtvrtým závodem v Paříži.



Jamajčan hodlá zvednou rukavici, kterou mu na minulém mítinku elitního seriálu v Římě hodil výkonem 9,77 sekundy Američan Tyson Gay. Na startu tentokrát nebude žádný z českých atletů.

Šanci získat podíl z milionového pokladu mají ještě čtyři atleti a vypadá to, že i po dalším dílu si svou naději udrží. Favoritem je vytrvalec z Etiopie Kenenisa Bekele, sprinterka z Jamajky Kerron Stewartová, americká čtyřstovkařka Sanya Richards i tyčkařka Jelena Isinbajevová z Ruska.

Po Paříži jsou na programu ještě závody v Curychu 28. srpna a v Bruselu o týden později 4. září.

V Paříži jamajský sprinter spustil po svém příjezdu "Boltmánii". Už na letišti ho vítali fanoušci, na tiskovou konferenci přišlo přes 150 žurnalistů.

"Tak takový nával jsem od Pekingu neviděl," glosoval to Bolt. Zůstal svůj, dělal teatrální gesta, vtipkoval, usmíval se, předváděl grimasy. "Zítra to bude hodně kvalitní závod, cítím energii od diváků, předvedu hodně dobrý čas," sliboval trojnásobný olympijský vítěz.

V Paříži byl již v roce 2003 na mistrovství světa, tehdy ale ještě jako sedmnáctiletý nezávodil. Na Stade de France poběží poprvé v kariéře a už se těší, jak zužitkuje dobré počasí, které slibuje slunečno a teploty kolem 25 stupňů.

"Zapracoval jsem na startu, který se mi v Ostravě nepovedl," připomněl Zlatou tretru, kde za mírně nedovolené podpory větru běžel 9,77 sekundy. "Když se podaří, těšte se," prohlásil dvaadvacetiletý Bolt, jehož světový rekord má hodnotu 9,69 sekundy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud