17. června 2017 • 22:22

Stala se Češkou, krach Vaughnová obrečela. Elhotová: Dala do toho moc

Autor: ivp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V očích Kiy Vaughnové se objevily slzy, Tereza Vyoralová se zase na chvíli omluvila při první otázce v mixzóně. České basketbalistky se s faktem, že po porážce s Maďarskem (70:74) pro ně domácí mistrovství Evropy skončí v pondělí duelem proti Španělsku, sžívaly těžko. „Těžko se mi teď hledají slova. Tohle měl být náš zápas a je smutné, že si necháme od Maďarek vzít výhru,“ smutnila Kateřina Elhotová.



Hodně těžce nesla konec nadějí na postup ze skupiny hlavně Kia Vaughnová, která v únoru získala české občanství. Hvězda USK Praha po duelu s Maďarkami chodila se slzami v očích.

„Já ji brečet neviděla. Ona to bere velmi vážně. Opravdu tu s námi chtěla být. Proč by to jinak dělala a chtěla být Češkou,“ vyzdvihovala její touhu Elhotová, která se sama teprve nedávno vrátila na palubovku po mateřské dovolené. „Dala do toho hrozně moc, um, emoce a moc nám pomohla,“ dodala pochvalně na adresu naturalizované Češky.

Kia Vaughnová bojuje o míč v zápase s Maďarskem
Kia Vaughnová bojuje o míč v zápase s Maďarskem

Domácí basketbalistky se tak budou v pondělí loučit s fanoušky v Hradci Králové zápasem proti Španělkám, ve kterém už půjde jen o čest.

„Asi se tomu dá říct rozlučka. Hlavně musíme mít dobrý pocit ze sebe a já si myslím, že ten pocit dobrý s holkami máme. Jen se to nedokázalo dotáhnout do vítězného konce. Vždy zabereme, ale koncovky nám nějak nevychází,“ kroutila hlavou Elhotová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud