13. srpna 2019 • 08:24

Zraněný Lowry si proti českým basketbalistům na MS nezahraje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šampion NBA Kyle Lowry z Toronta si po operaci ruky nezahraje proti českým basketbalistům na mistrovství světa v Číně. V pondělí se třiatřicetiletý americký rozehrávač po konzultaci s lékaři účasti na šampionátu vzdal, protože operovaný levý palec zatím nemá v pořádku.



Lowry si vazy v palci poranil během play off a operaci se podrobil před měsícem. Zranil se v květnu v sedmém semifinále Východní konference s Philadelphií. Zbytek ligové sezony dohrál s ortézou, v rozhodujícím šestém finále proti Golden State nastřílel 26 bodů a přidal deset asistencí.

"Doufal jsem, že turnaj stihnu a pomůžu týmu vybojovat zlato. Moc rád bych reprezentoval, ale budu muset zůstat doma a podporovat kluky na dálku," uvedl Lowry na instagramu.

Americké hvězdy budou 1. září v Šanghaji prvním soupeřem českého týmu ve skupině E, kde také zahájí útok na třetí titul za sebou. Nyní se připravují v kalifornském El Segundu a ze současného výběru 15 hráčů ještě tři vypadnou.

Lowry dosáhl v minulé mistrovské sezoně NBA na průměry 14,2 bodu a 8,7 asistencí na zápas, v play off se dostal na 15 bodů. Sezonu s Raptors zahájí 22. října.

Čeští basketbalisté se po duelu s USA utkají v základní skupině ještě s Japonskem a Tureckem.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina K
Články odjinud


Články odjinud