1. června 2020 • 08:39

Znechucená legenda Jordan: Jsem naštvaný. Rasismu už bylo dost!

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární basketbalista Michael Jordan uvedl, že Afroameričané a další menšiny už mají po krk rasismu ve Spojených státech amerických. Šestinásobný vítěz NBA po smrti neozbrojeného George Floyda cítí smutek, bolest a vztek.



Sedmapadesátiletý Jordan zveřejnil prohlášení v neděli, kdy v mnoha městech USA pokračovaly protesty proti policejnímu násilí a rasismu. Ty vyvolala pondělní smrt černošského muže v Minneapolis, jemuž několik minut bělošský policista Derek Chauvin klečel na krku.

Jordan uvedl, že demonstrace a protesty chápe. „Jsem hluboce zarmoucený, skutečně ztrápený a prostě naštvaný. Vidím a cítím všeobecnou bolest, vztek a frustraci. Stojím za těmi, kteří odsuzují hluboce zakořeněný rasismus a násilí vůči barevným lidem v naší zemi. Máme toho už dost,“ řekl majitel klubu Charlotte Hornets.

Jordan dodal, že důležité je naslouchat jeden druhému, soucítit s ostatními a nikdy se neotáčet zády k násilnostem. „Mé srdce je s rodinou George Floyda a mnoha dalších, kteří přišli brutálně a nesmyslně o život kvůli rasismu a nespravedlnosti,“ uvedl pětinásobný nejlepší hráč ligy, jenž dovedl v 90. letech Chicago k šesti mistrovským titulům.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana pondělního deníku Sport Titulní strana pondělního deníku SportFoto deník Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud