23. srpna 2020 • 09:21

Lakers a Bucks otočili své série. Jediná výhra dělí od postupu Miami

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší týmy obou konferencí NBA po základní části Los Angeles Lakers i Milwaukee Bucks otočily v sériích 1. kola play off nepříznivý vývoj a ujaly se vedení 2:1 na zápasy. Basketbalisté Lakers v sobotu zvítězili nad Portlandem 116:108, Bucks si poradili s Orlandem 121:107. Jediná výhra dělí od postupu Miami po výhře nad Indianou 124:115, Oklahoma City díky triumfu nad Houstonem 119:107 po prodloužení snížila na 1:2.



Lakers rozhodli o vítězství ve třetí části, kterou ovládli 40:29. V ní se dařilo hlavně LeBronu Jamesovi, který k 38 bodům v utkání doskočil 12 míčů a osmkrát asistoval. V poslední dvanáctiminutovce byl zase nejvíce vidět Anthony Davis, v tomto úseku hry dal 12 z 29 bodů.

I s vykloubeným levým ukazováčkem se v dresu Portlandu střelecky zaskvěl Damian Lillard s 34 body a sedmi asistencemi. Trail Blazers ale nevyšla sázka na základní sestavu s dvěma vysokými pivoty. Jusuf Nurkič dal 10 bodů a Hassan Whiteside osm, hráči z lavičky se dohromady postarali také jen o osm bodů.

Milwaukee prohrávalo jen krátce v úvodu, pak ale pět minut nedostalo ani koš a sérií 13:0 si ve druhé čtvrtině vypracovalo pohodlný náskok. Hlavní zásluhu na tom měl Giannis Antetokounmpo. Řecká hvězda minula jen dvě střely a zapsala 35 bodů, 11 doskoků a sedm asistencí. „Je zřejmé, že jsme na začátku nebyli tak koncentrovaní, ale to bylo tím brzkým startem zápasu. Přece jen jsme hráli od jedné odpoledne, možná jsme trochu lenoši,“ řekl Antetokounmpo.

Miami si třetí triumf v sérii proti Indianě v závěru pohlídalo z trestných hodů
Miami si třetí triumf v sérii proti Indianě v závěru pohlídalo z trestných hodů

Oklahoma většinu zápasu prohrávala, nejvíc o 12 bodů. V závěru čtvrté čtvrtiny ale šla díky trojce Shai Gilgeouse-Alexandra do jednobodového vedení. Necelých deset sekund před sirénou mohl Rockets vrátit náskok Danuel House Jr., ale dal jen jeden trestný hod.

V pětiminutovém prodloužení Houston proměnil jedinou střelu, zatímco soupeř dal 15 bodů a poprvé v sérii se radoval z výhry. Dennis Schröder nastřílel v dresu Thunder 29 bodů, Chris Paul přidal 26. Poraženým nestačilo 38 bodů Jamese Hardena, ten se navíc poprvé v sezoně vyfauloval.

Indiana se z dvacetibodového manka dokázala vrátit do zápasu a 100 sekund před koncem ztrácela už jen dva body. Jenže Miami si triumf z trestných hodů zkušeně pohlídalo. Jimmy Buttler zaznamenal 27 bodů, Goran Dragič 24. Rozehrávač Pacers Malcolm Brogdon si vylepšil osobní maximum ve vyřazovacích bojích na 34 bodů a 14 asistencí.

„Víme, o čem zápas číslo čtyři bude,“ řekl kouč Indiany Nate McMillan. „Prohráváme 0:3, a pokud to znovu nezvládneme, končíme a jedeme domů. Jak jsem ale řekl hráčům - nejsme mrtví. Ve druhé půli jsme hráli tak, jak bych si představoval, ale musíme se takhle snažit celé utkání,“ dodal.

1. kolo play off NBA v Orlandu:

Východní konference - 3. zápasy:
Orlando - Milwaukee 107:121 (stav série 1:2),
Miami - Indiana 124:115 (stav série: 3:0).

Západní konference - 3. zápasy:
Portland - LA Lakers 108:116 (stav série 1:2),
Oklahoma City - Houston 119:107 po prodl. (stav série 1:2).

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud