4. března 2021 • 07:50

Satoranský přispěl k výhře dvěma body, blýsknul se parádní asistencí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Chicaga zvítězili v New Orleans 128:124, Tomáš Satoranský přispěl k výhře dvěma body, čtyřmi asistencemi a dvěma doskoky. Nejvíce o sobě dal vědět, když obral o míč JJ Redicka a v ukázovém brejku naservíroval přihrávku za zády spoluhráči Valentineovi pro snadné body. Philadelphie v souboji dvou lídrů konferencí NBA porazila Utah 131:123 po prodloužení. 



O výhru nad nejlepším týmem soutěže se postaral především pivot Joel Embiid, který nastřílel 40 bodů a přidal 19 doskoků. Obhájci titulu Los Angeles Lakers bez svých hvězd Anthonyho Davise a LeBrona Jamese podlehli Sacramentu 120:123 a klesli v Západní konferenci na třetí místo za Phoenix. 

Zápas dvou nejlepších celků konferencí sliboval zejména velkou bitvu dominantních pivotů - vyhlášeného obránce Rudyho Goberta a ve velké formě hrajícího Embiida. Jako vítěz vyšel ze souboje kamerunský hráč, který popáté v sezoně pokořil čtyřicetibodovou hranici. Právě Embiid trefil také trojku šest vteřin před koncem a zařídil prodloužení. V něm se stal hrdinou Tobias Harris, když v nastavené pětiminutovce zaznamenal 11 ze svých 22 bodů.

„Tohle jsou přesně ty zápasy a souboje, ve kterých chcete dominovat a ukázat, že jste nejlepší. Já opravdu chtěl dnes dominovat,“ řekl Embiid.

Utah táhl 33 body Donovan Mitchell, který v závěru prodloužení neudržel nervy a dostal v poslední minutě dvě technické chyby za protesty, po kterých byl vyloučen. „Já se do rozhodčích moc nepouštím, ale dnes jsem toho už měl po krk,“ uvedl.

Lakers chyběli tři hráči základní sestavy James, Davis a Marc Gasol. Přesto bojovali se Sacramentem o vítězství. Už v první čtvrtině si vybojovali náskok 14 bodů, o který ale rychle přišli. Pak se oba celky střídaly ve vedení a ještě půl minuty před koncem drželi Lakers jednobodový náskok, pak ale Harrison Barnes košem a trestnými hody rozhodl o výhře Kings. Lakers nepomohl ani skvělý výkon Dennise Schrödera, který zaznamenal 28 bodů a devět asistencí. Montrezl Harrell přidal 26 bodů a 12 doskoků.

Po předchozích dvou porážkách uspělo Chicago, které se drží ve velmi vyrovnaném středu tabulky Východní konference. Z desáté pozice ztrácí jedinou výhru na šesté Charlotte. Bulls proti New Orleans tradičně střelecky táhl Zach LaVine s 36 body, z nichž šest dal v poslední minutě. Odvrátil tak soupeřovu snahu o obrat, když Pelicans v posledních 35 vteřinách dali 11 bodů.

Satoranskému se tentokrát střelecky nedařilo a skóroval jen pohlednou smečí poté, co si vyměnil míč s Thaddeusem Youngem a seběhl si pod koš.

James Harden byl vyhlášen nejlepším hráčem února a ve středu zařídil Brooklynu výhru nad bývalými spoluhráči z Houstonu 132:114 dalším triple doublem za 29 bodů, 10 doskoků a 14 asistencí. Nets sedmou venkovní výhrou za sebou stanovili nový klubový rekord a ovládli desátý zápas z posledních jedenácti. V tabulce zůstávají v těsném závěsu za vedoucí Philadelphií.

Triple double zaznamenal také T.J. McConnell z Indiany, který k výhře 114:111 nad Clevelandem přispěl 16 body, 13 asistencemi a 10 zisky. Devět zisků zaznamenal již v první půli, čímž vytvořil nový rekord NBA, a celkově zaostal jediný zisk za ligovým maximem.

Dallas zvítězil 87:78 nad Oklahoma City i bez své hvězdy Luky Dončiče, který odpočíval s bolavými zády.

Ani 35 bodů Stephena Curryho nestačilo Golden State k odvrácení porážky 106:108 s Portlandem. Na straně Blazers dlouho nevýrazný Damian Lillard totiž ovládl koncovku a posledními osmi body svého týmu zařídil vítězství. Rozhodla jeho trojka 14 vteřin před koncem, celkem dal Lillard 22 bodů.

NBA:

New Orleans - Chicago 124:128 (za hosty Satoranský 2 body, 4 asistence, 2 doskoky), Cleveland - Indiana 111:114, Dallas - Oklahoma City 87:78, Houston - Brooklyn 114:132, Minnesota - Charlotte 102:135, Orlando - Atlanta 112:115, Philadelphia - Utah 131:123 po prodl., Portland - Golden State 108:106, Sacramento - LA Lakers 123:120, Toronto - Detroit 105:129.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud