21. října 2021 • 07:49

Krejčího debut v NBA! Zapsal jeden doskok. Satoranský u prohry

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Vít Krejčí má za sebou první start v NBA. Jednadvacetiletý reprezentant si v dresu Oklahomy při prohře 86:107 v Utahu připsal jeden doskok. Vítězství se na úvod nové sezony nedočkal ani Tomáš Satoranský z New Orleans, který si při porážce 97:117 s Philadelphií připsal za necelých devět minut po dvou doskocích i asistencích.



Pro jednadvacetiletého Krejčího šlo o úplně první start za Oklahomu, protože přípravu zmeškal kvůli problémům s vízem. Poprvé se také v zámořské soutěži současně představili dva čeští hráči.

Krejčí se do hry dostal až v závěru zápasu za stavu 79:103, kdy střídal Dariuse Bazleyho. Obranný doskok zaznamenal zhruba minutu před koncem po střele Jareda Butlera.

Český reprezentant stihl za tři minuty a 14 sekund tři plusové body, Thunder nicméně podle očekávání na nejlepší tým loňské základní části západu nestačili. S 18 body tým táhl Shai Gilgeous-Alexander. Na druhé straně nastřílel 22 bodů hvězdný Donovan Mitchell, Rudy Gobert k 16 bodům doskočil 21 míčů.

New Orleans doma podlehli favorizovaným Sixers, byť ještě v polovině střetnutí bylo skóre 53:53. Satoranský si za necelých devět minut nepřipsal ani bod, k jedné neúspěšné střele za dva body navíc přidal devět minusových bodů. Přesto jeho světlé chvilky přišly převážně ve druhém poločase.

Na začátku poslední čtvrtiny, kdy Pelicans dotahovali jedenáctibodový deficit, nejprve po doskoku v obraně přihrál na trojku střelci Brandonu Ingramovi, o útok později pak po špatné přihrávce Matisse Thybulla získal míč a vybídl stejného spoluhráče ke smeči. Po timeoutu Sixers ovšem míč ztratil sám.

Philadelphii, která nastoupila bez Bena Simmonse, jenž dostal od trenéra Doca Riverse zákaz za nevhodné chování na tréninku, táhli čtyři dvacetibodoví střelci: po 22 bodech nasázeli do koše domácích Joel Embiid a Furkan Korkmaz, po 20 Tyrese Maxey a zkušené křídlo Tobias Harris.

Pelicans, kteří nastoupili bez Ziona Williamsona, který se stále zotavuje po zranění chodidla, spoléhali na Ingrama s 25 a Nickeila Alexandera-Walkera s 23 body.

Nejlepším střelcem večera se stal Jaylen Brown, jeho 46 bodů však Bostonu nestačilo a po druhém prodloužení podlehl Knicks 134:138. Čtyřiadvacetileté křídlo, které se postaralo o bodový rekord Celtics v úvodním utkání sezony, tr0efilo osm trojek ze 14 a přidalo devět doskoků a šest asistencí.

"Dýchalo se mi zvláštně, ale ve výsledku bylo vše v pořádku. Zvlášť na konci jsem ale cítil, jak mi tluče srdce," řekl Brown, jenž strávil předchozích deset dní v karanténě s onemocněním covid-19.

Domácí táhl s 35 body, osmi doskočenými míči a devíti přihrávkami Julius Randle, 32 bodů nastřílel Evan Fournier, jenž zase zaznamenal nejvíc bodů v debutu hráče Knicks v historii. Necelou minutu před koncem navíc trefil trojku, kterou New Yorku v duelu definitivně zajistil vedení.

Loňský finalista z Phoenixu si v úvodním duelu neporadil s Denverem, jemuž doma podlehl 98:110. Z pěti dvouciferných střelců vyčnívali Deandre Ayton a Chris Paul s 13 body, na druhé straně se 19 body, 10 asistencemi a osmi doskočenými míči blýskl nejužitečnější hráč loňské sezony Nikola Jokič.

Po ročním azylu v Tampě se do své haly vrátilo Toronto, které ovšem Washingtonu podlehlo jasně 83:98. Nejlepším střelcem klání byl Bradley Beal s 23 body. Portland doma podlehl Sacramentu i přes 34 bodů C.J. McColluma 121:124, když nestačil na Harrisona Barnese s 36 body včetně osmi trojek.

Výsledky NBA

Charlotte - Indiana 123:122
Detroit - Chicago 88:94
Memphis - Cleveland 132:121
Minnesota - Houston 124:106
New Orleans - Philadelphia 97:117 (za domácí Satoranský 2 doskoky, 2 asistence)
New York - Boston 138:134 po prodl.
Phoenix - Denver 98:110
Portland - Sacramento 121:124
San Antonio - Orlando 123:97
Toronto - Washington 83:98
Utah - Oklahoma City 107:86 (za hosty Krejčí 1 doskok)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud