13. dubna 2022 • 07:58

Brooklyn a Minnesota postupují z předkola. Beverley slavil výhru nad bývalým týmem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Brooklynu potvrdili roli favorita a po výhře 115:108 nad Clevelandem prošli do play off NBA. V něm se v 1. kole utkají s Bostonem. Postoupila také Minnesota Timberwolves, která zvítězili 109:104 nad Los Angeles Clippers a v 1. kole play off Západní konference se střetne s Memphisem. Na Cleveland a Clippers čeká ještě opravné kolo, v němž budou bojovat o poslední postupové místo.



Brooklyn v průběhu sezony spadl mimo přímý postup i kvůli tomu, že jeho klíčový hráč Kyrie Irving nemohl jako neočkovaný hrát domácí zápasy. Toto pravidlo už ale New York zrušil a Irving tak mohl táhnout Nets za postupem z předkola. Proti Clevelandu, kde s kariérou v NBA začínal, byl klíčovou postavou a nasbíral 34 bodů a 12 asistencí. Spolupracoval hlavně s Kevinem Durantem, který měl 25 bodů a 11 asistencí.

Cleveland se sice opíral o 34 bodů Dariuse Garlanda, ale celý zápas musel dotahovat náskok Brooklynu, který narostl až na 22 bodů. V poslední čtvrtině sice Cavaliers snížili až na pět bodů, ale Nets už si výhru pohlídali. „Je třeba ocenit, že se hráči nevzdali a bojovali, ale nesmíte dovolit takovému soupeři odskočit na 22 bodů. Proti tak zkušeným hráčům je pak už téměř nemožné takovou ztrátu dohnat,“ řekl trenér Clevelandu J.B. Bickerstaff. „My to zvládli a teď nás čeká opravdu senzační basketbal,“ řekl Irving k sérii s Bostonem.

Druhý zápas předkola byl mnohem vyrovnanější, oba celky se střídaly na delší úseky ve vedení. Clippers ještě ve čtvrté čtvrtině vedli o deset bodů, ale závěr patřil Minnesotě. Ta se přitom potýkala se slabším výkonem klíčového pivota Karla-Anthonyho Townse, který za 24 minut trefil jen tři střely a vyfauloval se. Zastoupily ho však další opory. Anthony Edwards zaznamenal 30 bodů a D'Angelo Russell 29 bodů.

Oba táhli obrat v posledních osmi minutách a to hlavně Edwards, jenž byl téměř u všeho a dal v posledních šesti minutách deset bodů. Proměnil i klíčové trestné hody, které sebraly Clippers šanci střílet na vyrovnání. „Myslím, že patřím mezi nejlepší obránce, ale Edwardse prostě nejde bránit,“ ocenil výkon soupeře Patrick Beverley, 33letý rozehrávač, kterého Clippers v této sezoně vyměnili. Výhru proti bývalému týmu pak divoce slavil.

Clippers, které 34 body táhl Paul George, čekají na vítěze duelu mezi New Orleans a San Antoniem, s nímž se střetnou o poslední místo v play off. Cleveland se o něj utká s vítězem duelu mezi Charlotte a Atlantou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud