30. června 2022 • 22:46

Chci pryč, měl říct Durant v Brooklynu. O boháče má zájem Phoenix a Miami

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný basketbalista Kevin Durant nechce pokračovat v kariéře v Brooklynu a požádal vedení Nets o výměnu. Referují o tom s odkazem na informovaný zdroj zámořská média, podle nichž by novým působištěm dvojnásobného šampiona NBA mohl být Phoenix, případně Miami.



Třiatřicetiletý Durant je hráčem Nets od roku 2019, ale první sezonu celou vynechal po zranění achilovky. Vloni se v klubu dohodl na prodloužení smlouvy do roku 2026 za 198 milionů dolarů. V nadcházející sezoně mu kontrakt zajišťuje příjem 44,1 milionu dolarů.

V případě Durantova odchodu se rozpadne úderná dvojice, kterou tvořil s Kyriem Irvingem. Ten se naopak před několika dny rozhodl uplatnit opci a v týmu pokračovat. Brooklyn letos vypadl v prvním kole play off, vloni ve druhém.

Durant je dvanáctinásobným účastníkem Utkání hvězd NBA, čtyřikrát byl králem střelců základní části. Trojnásobný olympijský vítěz a světový šampion z roku 2010 slavil v NBA oba tituly s Golden State a v roce 2017 i 2018 získal také ocenění pro nejužitečnějšího hráče finále, v roce 2014 byl MVP celé ligy. Do NBA jej uvedl v roce 2007 jako dvojku draftu Seattle, po jedné sezoně ale přestoupil do Oklahomy, kde před odchodem do Golden State strávil osm sezon.

V minulé sezoně Durant v 55 utkáních zaznamenal v průměru 29,9 bodu na zápas. V NBA má na kontě v základní části celkem 939 startů s průměrem 27,2 bodu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud