Jan Jaroch
26. června 2022 • 16:22

Příliš brzy? Ne, Satoranský končí v NBA v pravý čas. Teď se ukáže, co v něm je

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest let, devětatřicet milionů dolarů výdělku (před zdaněním), jeden triple double a překonané téměř všechny české rekordy v NBA. Když Tomáš Satoranský za Atlantik ve čtyřiadvaceti letech odcházel, vytyčil si za jeden z cílů být v NBA nejúspěšnějším Čechem v dějinách. Přesně tak se také loučí. Ve třiceti, což může být pro někoho brzy. Není! Mizí v pravý čas.



Po nováčkovské smlouvě (9 milionů dolarů na tři roky) a raketě od Chicaga (30  milionů dolarů na tři roky) by nyní dostal zřejmě hodně skromný kontrakt možná i na hranici veteránského minima, který nedává finanční smysl.

A především sportovně už nemá tenhle borec, jehož basket není pro NBA ideální a nedokážou ho tam zcela ocenit, zapotřebí dělat záplatu. Tak jako letos, kdy byl formálně během sezony majetkem hned čtyř klubů. Tohle se dvěma malými dětmi nechcete.

Vidina jistoty čtyř let u moře v Barceloně, kde to zná a kde se bude rodina cítit skvěle? Nebylo co řešit. Navíc když do Katalánska přichází i Jan Veselý, s nímž má skvělou chemii.

Satoranský je chorobně soutěživý jedinec, se svými týmy NBA hrál většinou jen spodek tabulky (jen dvě účasti v play off za 6 let), což ho nemohlo naplňovat. Nyní dostane coby protřelý veterán klíče od jednoho z nejlepších evropských týmů, od kterého se čeká, že bude vyhrávat všechno.

Konec v NBA není krokem do důchodu. Naopak, jeho nadcházející působení v Evropě může být vůbec nejdůležitější částí jeho kariéry. Teď se ukáže, co v něm skutečně je.

Hvězdy na Folimance hrály pro dobrou věc, kapitáni Ivan Trojan a Hana Horáková
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud