Jan Jaroch
26. června 2022 • 13:30

Satoranský: smlouva v Barceloně jako odměna, draft zpečetil loučení s NBA

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už chybí jen podpis, vše ostatní je dojednáno. Po šesti letech končí mise Tomáše Satoranského v NBA a třicetiletý basketbalový rozehrávač podepíše v Barceloně. Na čtyři roky, což je na dnešním nejistém evropském trhu závratná délka a ocenění pro hráče. Informaci přinesl server Eurohoops. V katalánském velkoměstě se Satoranský sejde s krajanem a kamarádem Janem Veselým, který má na stole tříletý kontrakt. Tohle bude velká síla, která má Barcelonu vrátit na vrchol Euroligy i španělské ACB.



Až do čtvrtka je ještě smluvně vázaný s Washingtonem, svým prvním a nyní také posledním klubem v NBA. Od příští sezony už ale bude běhat po evropských palubovkách. Tomáš Satoranský se vrací do klubu, odkud za Atlantik odešel.

V Barceloně strávil dvě produktivní sezony, v té poslední skóroval průměrně 10,1 bodu a zapisoval 4,2 asistence na zápas. A jeho staronový zaměstnavatel čeká, že minimálně stejná čísla bude dělat při návratu jako borec na vrcholu sil a se šesti sezonami v NBA v zádech.

Pokud existovala šance, že by Satoranský od Washingtonu dostal interesantní nabídku, padla zřejmě nadobro při čtvrtečním draftu. Wizards nouzi na rozehrávačském postu vyřešili při volbě nováčků, jako desátého v pořadí si vybrali dvacetiletého Johnnyho Davise z university ve Wisconsinu, jemuž má patřit budoucnost na pozici číslo jedna.

Satoranského budoucnost je v Barceloně, jež nikdy nezmizela z jeho srdce. A pro tátu dvou dětí znamená přesun na známou adresu do Španělska, kde má jistotu na čtyři roky, tolik potřebnou stabilitu.

Hvězdy na Folimance hrály pro dobrou věc, kapitáni Ivan Trojan a Hana Horáková
Video se připravuje ...

Navíc, jestliže se podle médií má gáže Jana Veselého pohybovat kolem 1,8 milionu eur (zhruba 44,5 milionu korun) za sezonu, Satoranského plat jistě nebude horší. Spíš naopak. A to je rozhodně víc, než jaká by byla nabídka z NBA.

Po šesti letech v zámoří, během nichž si jen dvakrát zahrál play off a prakticky v něm nedostal šanci (průměry 0,9 bodu za 6 minut), bude mít nyní ohromně soutěživý borec svůj tým s těmi nejvyššími ambicemi.

Barcelona letos prohrála finále španělské ACB ligy s Realem Madrid 1:3 na zápasy. S tradičním rivalem vypadla také koncem května v bělehradském semifinále Euroligy. Příští rok již takto skončit nechce a do silného kádru vedeného euroligovým MVP Nikolou Mirotičem, skvělým Argentincem Nicolasem Laprovittolou či Španělem Alexem Abrinesem přibudou hned dvě české posily.

To rovněž znamená, že jediným Čechem v NBA zůstane oklahomský Vít Krejčí. A Satoranský ji opustí po 408 odehraných utkáních s průměry 6,6 bodu, 3,9 asistence a 2,8 doskoku. To je nejhlubší stopa, jakou kdy Čech v NBA zanechal. Nyní už ale volají nejvyšší evropské cíle.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud