22. května 2012 • 21:15

VIDEO? Mocní Lakers v slzách. Chystá se čistka hvězd

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mluví se o konci jedné éry. A změnách, které budou následovat. Kdysi mocný vládce basketbalové NBA LA Lakers se otřepává z bolestivého vyřazení z playoff, když prohrál jasně 1:4 na zápasy s Oklahomou Thunder. Podruhé za sebou se nedostal ani do finále konference. A nad hvězdami jako Bryant, Gasol či Bynum se smráká. 



2008 – Poražený finalista. 2009 – Vítěz. 2010 – Vítěz. Jak se ale má mluvit o posledních dvou letech, je to pro LA Lakers krutý sešup. Ani finále, natož finále konference.

Zatímco vloni je vyřadil pozdější šampion Dallas Mavericks, letos si s nimi jasně pohrála Oklahoma Thunder.

„Nevím. Nevím co dál. Máme teď ale hodně času přemýšlet,“ hlesl kouč Mike Brown. V letošní sezoně nahradil Phila Jacksona. Tým ale dál neposunul.

Nestačila ani heroická kanonáda dvaačtyřiceti bodů Kobeho Bryanta. Lakers jsou po poslední porážce 90:106 pryč a v závěru zápasu už rezignovali totálně. Už nejsou tím neotřesitelným vládcem. Elita jim utíká.

Bryant a jeho Lakers končí.Foto Reuters

„Neviděl to bych to tak strašně. Neustupujeme. Konkurenti rychle zesílili a my se musíme vrátit. Projít peklem, potopou a zase se vrátit,“ hlesl Bryant.

Jen on si letos na více jak 25 milionu dolarů (cca 450 milionů korun) a za další dva roky si přijde na dalších 58. I on sám ale neví, zda se ve slavném týmu zůstane.

Zda ho nezláká vidina možného šestého titulu někde jinde. „Nejsem si jistý. Není to zrovna dobré. A já nepatřím mezi moc trpělivé lidi,“ uznal.

Naopak se spekuluje, že jsou sečteny dny u španělské hvězdy Pau Gasola. Pokaždé, když se nedařilo, kamery zabíraly, jak si ostře vyměňovali názory s Bryantem. Jejich výkřiky byly často slyšet až do horních řad.

Pohodu v kabině nastolí až odchod jednoho z nich. Můžete hádat, kdo to asi bude…

„Byl to pro mě složitý rok,“ uznal Gasol. Byl jsem až trojkou v útoku,“ zlobil se, že se více stavělo na Bryantovi a Bynumovi. Marná sláva, Gasol je už prakticky „odejitý hráč.“

Připojit by se k němu měl i za zenitem tápající Metta World Piece (dříve Ron Artest) a nic jistého nemá ani neobratný Andrew Bynum.

„Čekáme od něj více,“ řekl i kouč Brown poté, co obrovitý Bynum v posledním zápase doskočil jen čtyři míče. Na své parametry pivota…(213cm/129kg)

Naopak se už dlouho spekuluje o příchodech Dwighta Howarda z Orlanda, Rajona Ronda z Bostonu nebo Chrise Paula z konkurenčního Clippers.

LA Lakers tedy čeká vskutku bujaré léto. Je na čase.  

Video: Konec LA Lakers v letošní sezoně

Basketbalisté Lakers ví, že si zápas pokazili sami.
Basketbalisté Lakers ví, že si zápas pokazili sami.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud