15. dubna 2014 • 15:20

VIDEO: Den s... Jak žije v Česku americká hvězda Sanders?

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEOREPORTÁŽ | Nejlepší rozehrávač české basketbalové soutěže Mattoni NBL, ale také spisovatel a vášnivý sběratel bot. Američan Levell Sanders žije v České republice přes 15 let a kromě toho, že se tady cítí jako doma a mluví plynně česky. TV iSport strávil s hvězdou nejvvyšší české soutěže celý den a Sanders nechal fanouškům nahlédnout do jeho běžného tréninkového dne.



Sanders žije v České republice od roku 1998 a za čtrnáct sezon putováním po sportovních halách stihl vyměnit dresy klubů jako Kunín, Ústí nad Labem, sedm sezon dokonce působil v Děčíně, kde si vybudoval post nejlepšího rozehrávače ligy. A již podruhé za svoji sportovní kariéru se rozhodl hájit barvy Pardubic.

Osmatřicetiletý Sanders patří v českém sportu k výjimkám. Nejen, že je jedním z nejlepších cizinců v české lize, ale také je známý díky svým aktivitám mimo basketbalové hřiště. Věnuje se navrhování oblečení a psaní příruček pro začínající hráče.

Den s... Jak žije v Česku basketbalová hvězda Sanders
Video se připravuje ...

Jeho kniha Basketbal Overseas zatím není přeložena do češtiny, ale každý si ji může objednat na internetu. Příběh basketbalového legendy v Česku zdaleka nekončí. Do budoucna rád vydal další knihu a už teď začíná hledat inspiraci.

”Inspiraci hledám v každodenním životě, co vidím na lidech a jak se chovají.” A protože osmatřicetiletý Sanders myslí i na zadní vrátka a ví, že sport nemůže hrát celý život, rád by se vrhnul na trénování.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud