20. března 2014 • 08:00

Den se Lvem O´Byrnem: Praha je jedno z nejlepších měst pro KHL!

Autor: Nikola Vykydalová, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEOREPORTÁŽ | Pochází z Kanady, osm sezon hrál v NHL a oblékal dresy tak slavných klubů, jakými jsou například Toronto Maple Leafs nebo Montreal Canadiens. Devětadvacetiletý bek Ryan O´Byrne ale v letošní sezoně hraje KHL v dresu Lva Praha. A s kamerou TV iSport strávil celý jeden den, podívejte se, jak vypadal!



Ryan O´Byrne po 308 zápasech v NHL v letošním ročníku poprvé ochutnává hokej v evropském prostředí a zkouší život, který mu donedávna byl úplně cizí.

Pro rodáka z Britské Kolumbie jde o zásadní změnu, kterou ale považuje za dobrou zkušenost. A je rád, že se mu podobná možnost naskytla.

“Opustit NHL a hrát na jiném kontinentu byla velká změna, ale já se tady cítím pohodlně. Některé věci jsou sice úplně jiné než v zámoří, ale Praha je jedno z nejlepších měst, kde se dá KHL hrát,” řekl reportérce TV iSport silák O´Byrne.

Kamera TV iSport strávila den s Ryanem O'Byrnem. Jak vypadal?
Video se připravuje ...

S některými zásadními věcmi, které patří do každodenního života, se ale 196 centimentový obr musel seznámit sám. Často také hledal pomoc u svých spoluhráčů. Dobré zázemí mu navíc tvoří americká přítelkyně Ashley, ale na některé věci jsou oba dva chvílemi krátcí.

“Když jsem přišel do Prahy, ani jsem nevěděl, jak si otevřít účet v bance a jak se dostat na zimní stadion. Na všechno jsem se musel ptát. Taky proto jsme si vybrali byt v centru, abychom měli vše poblíž,” vysvětloval bývalý hráč Montrealu, Colorada a Toronta.

Pokud zrovna O´Byrne nehraje zápasy kontinentální ligy. Zpříjemňuje si svůj volný čas s přítelkyní především procházkami po centru města, nebo jen posezením na kávě. “Každý den se snažíme chodit ven a poznáváme krásné prostředí Prahy,” popisuje svůj život v evropské metropoli rodák z města Victoria.

Jak to vypadá v kabině Lva? Co se O´Byrneovi na Praze líbí? Kam chodí rád na oběd? To vše si prohlédněte v exkluzivním videu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud