Ivo Pospíšil
16. září 2015 • 11:35

Miluje Harleye, tetování má podle hororů. Raduljica bude strašit Čechy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LILLE | ČTVRTFINÁLE ONLINE 18.30 | Jde z něj respekt. 213 centimetrů, 116 kilogramů a charakteristický plnovous. Pokud však čeští basketbalisté budou chtít dnes na ME srazit ve čtvrtfinále i Srbsko, nesmí se Miroslava Raduljici bát. Přestože třeba Finsko v osmifinále sestřelil 27 body a na jeho pažích září tetování, ke kterým ho inspiroval slavný spisovatel thrillerů a hororů, Stephen King.



Narodil se v Bělehradu, je velký fanoušek motocyklů značky Harley Davidson a miluje knihy Stephena Kinga. Nevěříte? Pak se podívejte na svalnaté paže Miroslava Raduljici.

Tenhle srbský obr, který dnes bude velkým podkošovým nebezpečím pro české basketbalisty, má totiž řadu tetování právě na motivy knížek slavného autora. „Jednou bych se s ním rád sešel a ta tetování mu ukázal,“ přiznal kdysi Raduljica.

Proti Finsku zazářil 27 body.Foto Reuters

A Češi při pohledu na jeho urostlou postavu zbrojí na poplach. „Tenhle chlap je jednou z jejich zbraní,“ tuší pivot Petr Benda.

I on se s ním bude pod košem utkávat. A předčít ho, znamená nejen ho přetlačit, ale rovněž se nebát. Raduljica však dělá vše, aby svou vizáží budil respekt. Nejde jen o 116 kilogramů hmoty, ale i o zarostlou tvář, kterou zdobí řádný plnovous.

Aktuálně hraje za řecký Panathinaikos Atény a vloni pomohl Srbsku k titulu vicemistra světa. Má za sebou rovněž dvě angažmá v NBA, Milwaukee Bucks (2013-2014) a Minnesotě Timberwolves (2015), ale obě nedopadla podle úplných představ. V Evropě je to však jiná písnička.

Na ME je dosud druhým nejlepším střelcem Srbska (14,2) po Nemanja Bjelicovi, což potvrdil i proti Finsku, které sestřelil 27 body. Menší Finové si s ním pod košem příliš nevěděli rady, což by sice Češi měli zvládat lépe, přesto to bude pro svěřence Ronena Ginzburga další těžká zkouška. 

O to víc, že Srbsko zatím kráčí turnajem neporažené. Zastavit tedy Raduljicu bude jedním z klíčů. Pro týmovou obranu i pro Jana Veselého.

„Pokud však budeme bránit, jako jsme to dělali proti Chorvatsku, máme šanci uspět,“ tuší Pavel Pumprla. Podaří se to zřejmě nejlepšímu českému výběru v samostatné historii?

Duel o semifinále ME i jistotou účast v kvalifikaci na OH začíná od 18.30, sledovat ho můžete ONLINE zde »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud