12. listopadu 2016 • 08:50

Satoranský vyrovnal své bodové maximum, Washington ale prohrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Satoranský nastřílel osm bodů mistrovskému Clevelandu, basketbalisté Washingtonu ale páteční utkání NBA na domácí palubovce prohráli 94:105. Český rozehrávač si vyrovnal dosavadní střelecké maximum v zámořské lize, přičemž vedle tří košů z pole si připsal i první dva proměněné trestné hody v soutěži. Za dvacet minut hry přidal také po dvou doskocích a asistencích.



Cavaliers cestu do Washingtonu spojili s návštěvou Bílého domu, kde je přijal dosluhující prezident Barack Obama. Na palubovce se pak po předchozí první porážce v sezoně vrátili na vítěznou vlnu a hvězdný LeBron James při tom prolomil hranici 27.000 bodů v kariéře. V 31 letech to dokázal jako nejmladší hráč v historii, předchozí rekordman Kobe Bryant byl v té době zhruba o rok a půl starší.

James v zápase nastřílel 27 bodů a přidal 10 doskoků, Kyrie Irving byl ještě o dva body úspěšnější. Nejlepším střelcem Washingtonu byl s 28 body John Wall, jen pět jich dal ale ve druhém poločase.

Wizards ve vyprodané hale Verizon Center v první půli vedli i bez zraněného Bradleyho Beala dvouciferným rozdílem, ale ještě do přestávky náskok ztratili. "V prvním poločase jsme hráli celkem dobře. Jenže Cleveland je teď prostě ve formě, my se stále ještě trochu hledáme. Ale zlepšení tam je vidět. Stejně jako ten aktuální rozdíl mezi těmito dvěma týmy," řekl autor 20 bodů Markieff Morris. "Ve druhé půli tam oproti předpokladům nebylo v naší hře moc dobrých věcí," konstatoval kriticky kouč Scott Brooks.

Nejlepší bilanci (8:1) mají v lize momentálně Los Angeles Clippers, kteří zvítězili na palubovce Oklahomy 110:108. Povedla se jim odveta za nedávnou porážku 83:85 z vlastní haly. Domácímu rozehrávači Russellu Westbrookovi chyběla k 29 bodům a 14 doskokům jediná asistence, aby zaznamenal triple double. Právě on ale minul v posledních sekundách potenciální vítěznou trojku.

První vítězství v sezoně slaví na osmý pokus Philadelphia, která zdolala Indianu 109:105 po prodloužení. Dodatečná pětiminutovka rozhodla i zápas Portlandu a Sacramenta (122:120).

NBA:

Boston - New York 115:87, Charlotte - Toronto 111:113, Oklahoma City - LA Clippers 108:110, Orlando - Utah 74:87, Philadelphia - Indiana 109:105 po prodl., Portland - Sacramento 122:120 po prodl., San Antonio - Detroit 96:86, Washington - Cleveland 94:105 (za domácí Satoranský 8 bodů, 2 doskoky, 2 asistence)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud