13. dubna 2018 • 14:08

Hlavička od hráče? Sudí simuloval, zlobí se Olomoucko a chce nový zápas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení basketbalistů Olomoucka nesouhlasí s tím, že byl čtvrteční duel čtvrtfinále play off NBL v Opavě předčasně ukončen poté, co hráč hanáckého celku Darko Čohadarevič inzultoval sudího Stanislava Kučeru. Rozhodčí podle představitelů klubu situaci nafilmoval, proto se rozhodli proti verdiktu odvolat a požadují opakování zápasu.



"Vedení klubu nesouhlasí s nesportovním chováním svého hráče Darka Čohadareviče. Současně však na základě zhlédnutí dostupných videozáznamů i prohlášení očitých svědků incidentu jsme přesvědčeni, že k inzultaci nedošlo," uvedl klub v prohlášení.

"Situace měla být dořešena vyloučením hráče, ale ne ukončením zápasu. V tomto duchu připravujeme a dnes odešleme své podněty České basketbalové federaci s jednoznačným požadavkem opakování předčasně ukončeného utkání."

Hlavička rozhodčímu? Sudí v Opavě předčasně ukončili zápas s Olomouckem
Video se připravuje ...

K incidentu došlo v 18. minutě, kdy se Čohadarevič nejprve dopustil nesportovního faulu a následně dostal i technickou chybu za protesty. Když k němu přiběhl Kučera, došlo mezi nimi ke kontaktu hlavami a sudí se skácel na zem. Následně po poradě rozhodčí zápas ukončili za stavu 40:34 pro Opavu. Výsledek zůstal platný, Opava tak v sérii na čtyři vítězství vede 2:0.

Podle Olomoucka však sudí Kučera situaci přihrál. "Přiběhl přímo do cesty našemu hráči a čekal na okamžik, kdy bude mít příležitost realizovat svůj teatrální pád. Za podobné herecké výkony, pokud se jich dopustí sportovec, se v hokeji udělují dvě trestné minuty za filmování a ve fotbale žlutá karta," uvedl klub v prohlášení.

"Tím nijak ale neomlouváme nesportovní chování našeho temperamentního hráče, který za něj bude potrestán dle disciplinárního řádu klubu velmi tvrdě," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud