27. června 2018 • 08:43

Satoranský má konkurenta. Wizards získali ceněného Riverse

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český basketbalista Tomáš Satoranský má ve Washingtonu novou konkurenci. Vedení Wizards vyměnilo polského pivota Marcina Gortata do Los Angeles Clippers za rozehrávače Austina Riverse, který v uplynulé sezoně NBA patřil k nejlepším hráčům kalifornského týmu.



Pětadvacetiletý Rivers je synem trenéra Clippers Doca Riverse. Do NBA byl draftován do NBA v roce 2012 jako desátý v pořadí New Orleans. V roce 2015 přestoupil do Clippers, kde se v poslední sezoně probojoval do základní sestavy a měl průměry 15,1 bodu, čtyři asistence a 2,4 doskoku. V příští sezoně si má vydělat 12,65 milionu dolarů (asi 281 milionů korun).

"Příchod Austina nám dává dalšího univerzálního a zkušeného hráče, který umí skórovat i tvořit hru," řekl generální manažer Wizards Ernie Grunfeld.

Rivers nastupuje na stejných pozicích jako Satoranský a zatím není jasné, jaké má Washington plány s českým rozehrávačem, který má před sebou poslední rok tříletého kontraktu. Může být vyměněn jinam, protože Washington po odchodu Gortata musí shánět nového pivota. Přestup polského veterána navíc pro Satoranského znamená, že přišel o největšího kamaráda v kabině.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud