17. září 2018 • 13:42

Satoranský nespal, slavilo se i vodkou. A teď na MS LeBrona, přejí si Češi

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krátce před pondělní 11. hodinou přistálo na Letišti Václava Havla letadlo s českou basketbalovou reprezentací. Ta si díky výhře 85:80 v Bosně vybojovala poprvé od roku 1982 účast na mistrovství světa. Oslavy postupu si Češi náramně užili. „Ještě jsem nespal,“ přiznala největší česká hvězda Tomáš Satoranský. „Vypilo se mnoho drinků a byla to skvělá noc,“ doplnil trenér Ronen Ginzburg. Nyní už mohou basketbaloví hrdinové pomalu přemýšlet o tom, s kým by se na šampionátu nejraději utkali. První volba u většiny je už ale nyní jasná – USA!



Česká mužská basketbalová reprezentace si v roce 2019 zahraje na mistrovství světa. Poprvé po 37 letech! Historický úspěch národní tým náležitě oslavil. „Ještě jsem nespal. Nějaká oslava tedy proběhla. Přeci jen neděje se to každý den a na mistrovství světa jsme postoupili poprvé. Myslím si, že oslavit takový úspěch je důležité,“ uvedl po přistání na pražském letišti Tomáš Satoranský . „Užili jsme si to moc. Dlouhou dobu to pro nás bylo něco nemyslitelného,“ dodal.

„Je to neskutečný moment pro mě jako kouče, pro hráče, ale i pro celý český basketbal. Parádně jsme to oslavili. Vypilo se mnoho drinků, piv a vodky. Byla to skvělá noc, i když jsme toho moc nenaspali,“ doplnil slova Satoranského trenér Ronen Ginzburg.

Oslavy se rozjížděly pomalu, ale nakonec si je Češi náramně užili. „Noc byla dlouhá. Navíc hned potom přišlo náročné cestování, takže teď už se těším do postele,“ řekl s úsměvem na rtech křídlo Jaromír Bohačík. „Samozřejmě jsme si to ale užili. Ze začátku byly oslavy takové vlažné, protože jsme si neuvědomovali, co jsme dokázali, a zároveň jsme si nebyli jistí, že jsme skutečně už postoupili. Potom se ale atmosféra uvolnila a bylo to příjemné,“ pokračoval.

Bezprostředně po zápase brzdil kromě nejistoty české emoce i fakt, že si postup vybojovali na soupeřově palubovce. „Byli jsme opatrní kvůli tomu, že jsme si skutečně nebyli jistí, že už jsme postoupili, ale také proto, že v hale bylo mnoho fanoušků, kteří nepřišli vyloženě na nás. To byla další věc, která naše slavení bezprostředně po zápase malinko tlumila,“ objasnil.

Bujará oslava postupu na MS! Ještě jsem nespal, smál se Satoranský po příletu
Video se připravuje ...

Basketbalisty čekají sice ještě čtyři kvalifikační zápasy, ale pomalu už mohou přemítat, jaké soupeře by si přáli na mistrovství světa potkat ve skupině. „Už jsme se o tom bavili. Samozřejmě všichni chtějí USA. Je to ale v podstatě jedno a myslím si, že ať už nám bude vylosován do skupiny kdokoliv, tak si šampionát užijeme,“ je si jistý Bohačík.

„Už jsme si dělali srandu z toho, kdo bude bránit Stephena Curryho a LeBrona Jamese . To by byl určitě největší zážitek pro všechny,“ dodal kapitán národního týmu Pavel Pumprla.

„Kromě Tomáše Satoranského a Jana Veselého, kteří si proti takovým hráčům už mohli zahrát v NBA, se s nimi nikdo z nás nepotkal a bylo by to skvělé, změřit s nimi síly. Určitě bych bral i týmy jako Brazílie či Argentina, to by byly rovněž zajímaví soupeři. Ale na MS se těším bez ohledu na to, s kým budeme hrát,“ navázal basketbalista Nymburka.

To Tomáš Satoranský je asi jeden z mála, kdo po USA úplně netouží. „Samozřejmě to všichni řeší, protože je to možnost popasovat se s největšími hvězdami. Já bych si je do skupiny asi úplně nepřál,“ tvrdí.

Jistí účastníci MS v basketbalu 2019
Čína
Tunisko
Nigérie
Řecko
Německo
Česká republika

Pumprla: Nemáme staříky, co odpadnou. Na šampionátu budeme ještě lepší!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud