23. dubna 2019 • 22:03

Fenerbahce s Veselým porazilo Žaligiris a je výhru od Final Four

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Fenerbahce Istanbul s Janem Veselým porazili ve třetím čtvrtfinále Evropské ligy domácí Žalgiris Kaunas 66:57 a ujali se vedení v sérii 2:1. Od postupu do Final Four je dělí jediná výhra, mohou jej vybojovat ve čtvrtek znovu v hale litevského soupeře. Veselý se na výhře podílel deseti body a byl druhým nejlepším střelcem v týmu vítěze základní části po srbském křídelním hráči Markovi Guduričovi (17).



Turecký celek se vzchopil po páteční těsné domácí porážce 80:82 a porazil Žalgiris počtvrté v sezoně. Téměř celý první poločas třetího zápasu ale hosté prohrávali, nejvíc o devět bodů. Po změně stran naopak dotahoval těsnou ztrátu soupeř. Veselý dal v předposlední minutě důležitý koš na 59:54 a připsal si asistenci na trojku Meliha Mahmutogla, po níž hosté 41 sekund před koncem vedli 62:56.

"Těžký zápas to byl. Fanoušci vytvořili atmosféru, ve které se těžko hraje. První poločas jsme nehráli podle představ, ale ve druhém jsme od začátku bojovali. Snažili jsme se zastavit jejich nejlepší hráče a dařilo se nám to," řekl Veselý.

Prvním účastníkem Final Four se stal obhájce titulu Real Madrid, který postup přes Panathinaikos zkompletoval po třech zápasech. V tom třetím zvítězil v Aténách 89:82.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud