27. ledna 2020 • 11:30

Basketbalová fraška! Slavia dohrávala o bronz ve dvou, co říkali trenéři?

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevídané, dalo by se říct absurdní a snad i nedůstojné, takové bylo vyvrcholení souboje o bronz Českého poháru basketbalistek. Hráčky KP Brno v něm porazili Slavii 107:50, Pražanky dohrávaly utkání pouze se dvěma hráčkami na palubovce. Pravé basketbalové drama naopak nabídlo finále mezi brněnskými Žabinami a Hradcem Králové, které Moravanky vyhrály až po druhém prodloužení 93:90 a posedmnácté ovládly Český pohár.



Měl to být vrcholný den pohárové soutěže basketbalistek. Duel o třetí místo mezi hráčkami KP Brno a Slavií Praha ale tento předpoklad rozhodně nenaplnil. Naopak. Jeho závěr se proměnil až ve frašku.

Pražanky přišly v průběhu zápasu o zraněnou Angéline Turmelovou a dalších sedm se jich postupně vyfaulovalo. Jako poslední se to „povedlo“ Sofii Bilíkové a slávistky dohrávaly závěrečnou minutu a dvacet devět sekund jen ve dvou hráčkách na palubovce. Za onu dobu dokázaly Brňanky navýšit už tak velký náskok z 88:49 na konečných 107:50 (čtvrtou čtvrtinu vyhrály 47:12) a mohly se radovat ze zisku bronzových medailí.

Basketbalistky Slavie dohrávaly utkání o bronz v Českém poháru pouze ve dvou hráčkách
Basketbalistky Slavie dohrávaly utkání o bronz v Českém poháru pouze ve dvou hráčkách

„Když jsme se dotáhli na nějakých pět sedm bodů, tak na nás bylo hodně neodpískaných faulů. Jedna naše hráčka má zlomený nos, druhá má naražené stehno a dohrávali jsme s nižším počtem hráček,“ uvedl po utkání kouč Slavie Jozef Rešetár, podle kterého se jeho svěřenkyně snažily vyrovnat s tvrdostí soupeřek.

„Nic takového jsem nikdy nezažil a doufám, že už nezažiju,“ přál si po zápase trenér brněnských basketbalistek Dušan Medvecký. „Nemyslím si, že to byl čistý zápas ze strany Slavie, ale to je jejich věc," doplnil.

Pravé basketbalové drama si tak fanoušci v kutnohorské hale Klimeška užili až během finálového duelu mezi Žabinami Brno a Hradcem Králové. Souboj o zlato byl vskutku nervy drásající.

Základní hrací doba skončila remízou 77:77. O zlatu nerozhodlo ale ani první prodloužení, po kterém byl stav 83:83. Vítězky určilo až druhé prodloužení, po němž se z výhry 93:90 radovaly Žabiny, které vybojovaly Český pohár posedmnácté v historii a nedovolily Královéhradeckým hráčkám obhajobu.

Český pohár basketbalistek

Finále
Žabiny Brno - Hradec Králové 93:90 po 2. prodl. (13:21, 34:20, 14:18, 16:18 - 6:6, 10:7) 

O 3. místo
KP Brno - Slavia Praha 107:50 (18:10, 16:10, 26:18, 47:12)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud