23. dubna 2020 • 19:01

Ocenění pro USK. Thomasová se stala nejlépe bránící hráčkou Evropské ligy

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opora basketbalistek USK Praha Alyssa Thomasová byla vyhlášena nejlépe bránící hráčkou Evropské ligy. Osmadvacetiletá Američanka ovládla v přerušené soutěži statistiku doskakování a získaných míčů, anketu evropské sekce mezinárodní federace FIBA vyhrála před krajankou Elizabeth Williamsovou z Fenerbahce a španělskou spoluhráčkou z USK Cristinou Ouviňaovou. Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>



O výsledcích ankety rozhoduje hlasování euroligových trenérů, médií a fanoušků, přičemž u prvních dvou skupin Thomasová zvítězila. Basketbaloví příznivci ji zařadili až na sedmé místo.

Thomasová po 14 odehraných utkáních byla třetí nejlepší střelkyní s průměrem 18,3 bodu na zápas a jako jediná v soutěži se ve statistikách dostala přes 11 doskoků a také přes tři získané míče na utkání. Aktuální vicemistryně WNBA, kde je hráčkou Connecticutu, aspiruje také na ocenění pro nejlepší hráčku euroligové sezony.

V nominaci jsou s ní i Ouviňaová a další americká opora USK Brionna Jonesová. Trenérka Natália Hejková je mezi kandidáty na kouče sezony, už dříve obsadila Veronika Voráčková druhé místo mezi mladými hráčkami.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Deník Sport, 23. dubna 2020 Deník Sport, 23. dubna 2020Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud