16. dubna 2021 • 14:40

S Bohačíkem až o medaile? Nymburk zná los Final Eight LM, jde na Turky

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na souboj s týmem Jaromíra Bohačíka prozatím nedojde. Basketbalisté Nymburku se dozvěděli los Final Eight a ve čtvrtfinále závěrečného turnaje Ligy mistrů se utkají s tureckou Karsiyakou. V případě postupu by na tým kouče Orena Amiela v semifinále čekal lepší z dvojice Zaragoza – Nižnij Novgorod. Rozhodl o tom páteční los ve švýcarském Miesu.



Už počátkem týdne byl určen pořadatel turnaje pro osm nejúspěšnějších týmů basketbalové Champions League. Pořadatelství bylo svěřeno ruskému účastníkovi i z důvodu, že v jeho hale budou moci být na tribunách, byť v omezené míře, fanoušci. Právě s domácím Nižním Novgorodem by se Nymburk mohl střetnout v semifinále.

První překážkou ovšem bude soupeř z Turecka. Pinar Karsiyaka stabilně patří mezi nejlepší týmy turecké ligy. Aktuálně je třetí hned za Fenerbahce a Efesem. „V této fázi není lehkých soupeřů, takže jsme neměli žádné přání, koho chceme a koho ne. Karsiyaka je obrovsky silný soupeř, i když to není všeobecně známé jméno, tak je to třetí tým turecké ligy, což svědčí o jejich síle,“ uvedl výkonný ředitel klubu Ondřej Šimeček.

Nymburk coby vítěz své osmifinálové skupiny má pochopitelně postupové ambice. Chce minimálně překonat loňskou účast ve Final Eight, která skončila čtvrtfinálovou prohrou s AEK Atény.

„Musíme se připravit na tento konkrétní zápas co nejlépe a doufat, že budeme lepší,“ dodal Šimeček.

Někteří nymburští hráči doufali v souboj se Štrasburkem, jehož dres obléká bývalá opora českého týmu a reprezentant Jaromír Bohačík. „Trošku nás mrzí, že se Štrasburkem a Jardou Bohačíkem se můžeme potkat až v případném finále, nebo v zápase o bronz. Ale zase zahrát si o medaili s bývalým spoluhráčem by bylo hodně fajn,“ usmál se Jakub Tůma.

Postup na závěrečný turnaj Karsiyaka vybojovala v posledním utkání. Klíčovými postavami tureckého celku jsou americký pivot Raymar Morgan a francouzský křídelník Amath M’Baye.

Další čtvrtfinálovou dvojici tvoří Hapoel Holon s obhájcem titulu Burgosem. Bohačíkův Štrasburk narazí na Tenerife.

Přesné termíny a časy zápasů zatím nejsou známy. Čtvrtfinále se budou hrát 5. a 6. května, semifinále 7. května a boje o medaile 9. května.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud