20. října 2021 • 21:35

Basketbalistky USK jasně přehrály Maďarky, pomohl návrat Američanek

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky USK Praha zvítězily v domácím utkání 3. kola Evropské ligy nad maďarským Szekszárdem jednoznačně 83:56 a získaly druhou výhru v tomto ročníku prestižní soutěže. Nejlepší střelkyní českých mistryň byla s 18 body navrátivší se americká pivotka Brionna Jonesová, její krajanka Alyssa Thomasová pak se 14 body a 10 doskoky zaznamenala double double. Hostům nestačilo ani 15 bodů Zaly Friškovecové a prohrály v Eurolize i třetí zápas.



V dalším utkání skupiny A zavítá pražský celek na hřiště úřadujícího šampiona Jekatěrinburgu. Tam sehraje duel 27. října.

USK se představil v Eurolize před zaplněnými tribunami domácí haly na Královce po 20 měsících, poprvé od duelu s Benátkami v únoru 2020. Hned první koš zápasu patřil americké pivotce Thomasové, která se do pražského týmu vrátila spolu s krajankou Jonesovou na konci minulého týdne po působení ve WNBA.

Jonesová se pak stala v první čtvrtině nejúspěšnější domácí hráčkou, i díky jejím šesti bodům se české mistryně dostaly do vedení 24:12. V dalším průběhu se k ní přidala její spoluhráčka a nejlepší střelkyně z dosavadních dvou euroligových zápasů María Condeová.

Maďarského nováčka držela zejména dvojice Friškovecová, Nikolina Miličiová, které nastřádaly v průběhu druhé čtvrtiny 15 bodů z celkových 19. Hráčky USK však následně zlepšily obranu a po dalších trefách Terezy Vyoralové nebo Thomasové si do poločasu vypracovaly uklidňující jednadvacetibodový náskok.

Ten následně zvyšovaly i po přestávce, kdy se díky rychlým protiútokům dostaly do náskoku 65:34. Hned čtyři hráčky už tou dobou měly dvojciferný počet bodů, k Thomasové, Jonesové a Condeové se díky tříbodovým trefám připojila také kapitánka Teja Oblaková.

Domácí hráčky nepřipustily ani v závěrečné čtvrtině žádné komplikace a týden po vítězství na hřišti MBA Moskva o 25 bodů zvítězily nyní ještě o dva body vyšším rozdílem.

Evropská liga basketbalistek - skupina A, 3. kolo:

USK Praha - Szekszárd 83:56 (24:12, 47:26, 65:40)
Nejvíce bodů: Jonesová 18, Thomasová 14, Condeová a Oblaková po 12 - Friškovecová 15, Miličová 14, Goreeová 8. Fauly: 18:19. Trestné hody: 15/13 - 9/6. Trojky: 6:4. Doskoky: 41:30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud