11. července 2022 • 16:25

Čeští reprezentanti mění kluby: Jelínek míří do Murcie, Bohačík do Německa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalový reprezentant David Jelínek bude dál hrát španělskou ligu. Po sestupu Andorry, za kterou nastupoval šest sezon, podepsal jednatřicetiletý český hráč smlouvu s Murcií. S desátým týmem uplynulého ročníku španělské nejvyšší soutěže si zahraje i Ligu mistrů. Jeho spoluhráč z reprezentace Jaromír Bohačík bude v nadcházející sezoně hrát za Bamberg. Německý klub na webu informoval o tom, že s třicetiletým českým reprezentantem podepsal roční smlouvu.



Jelínek má za sebou už 307 zápasů ve španělské lize. V minulosti působil brněnský odchovanec také v Badaloně a Baskonii. Během působení v Andoře se stal nejlepším střelcem v historii klubu.

Velkou část uplynulé sezony zmeškal poté, co si v listopadovém utkání kvalifikace mistrovství světa proti Litvě zpřetrhal vazy v kotníku. Po návratu na hřiště už účastník olympijských her v Tokiu sestupu Andorry nezabránil.

S Murcií podepsal syn nejlepšího střelce v historii české ligy Josefa Jelínka roční smlouvu s opcí na další sezonu.

Ve španělské lize se bude Jelínek potkávat se spoluhráči z národního týmu Tomášem Satoranským a Janem Veselým, kteří přestoupili do Barcelony.

Bohačík za Amielem do Německa

Bohačík poslední dvě sezony strávil ve Štrasburku, kde mu skončila smlouva. Předtím bývalý hráč Prostějova, USK Praha nebo Lovaně strávil pět let v Nymburce, kde ho vedl i současný trenér Bambergu Oren Amiel.

„Možnost hrát zase pro Orena mě přesvědčila. Znám ho, znám jeho styl a snáze si tak v novém týmu zvyknu,“ uvedl na klubovém webu účastník loňského olympijského turnaje v Tokiu Bohačík.

„Bočiho jsme chtěli podepsat už dřív a je skvělé, že se nám to teď podařilo,“ přidal izraelský kouč. „Zná můj pohled na basketbal a je to nejen skvělý hráč, ale také dříč, který ví, že klíčem k vítězství je týmová práce,“ dodal Amiel.

Bohačíkovi, kterého Bamberg představil jako specialistu na střely za tři body, ukončil minulou sezonu už v únoru zánět úponu Achillovy šlachy. Odehrál za Štrasburk ve francouzské lize 20 zápasů, v průměru dal 9,7 bodu a úspěšnost střelby za dva i za tři body si držel na hranici 40 procent.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud