24. září 2022 • 23:59

Dva Češi jsou s Barcou ve finále Superpoháru. Sato jedním z nejlepších střelců

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalový reprezentant Tomáš Satoranský pomohl sedmi body k postupu Barcelony do finále španělského Superpoháru v Seville díky semifinálové výhře nad Joventutem Badalona 91:74. O triumf bude Barcelona bojovat v neděli s Realem Madrid, který vyhrál nad domácím Betisem 100:69. Finále začne v 18:30.



Třicetiletý Satoranský, který se v létě vrátil do Barcelony po šesti letech strávených v NBA ve Washingtonu, Chicagu, New Orleans i San Antoniu, byl čtvrtým nejlepším střelcem vítězného týmu. Ten táhl 26 body Argentinec Nicolas Laprovittola. Satoranský přidal dvě asistence a čtyři doskoky. Druhý český basketbalista Jan Veselý, který posílil Barcelonu z Fenerbahce Istanbul, nebodoval a připsal si čtyři asistence.

Barcelona už v úterý a ve středu hrála duely Katalánské ligy, jejíž 23. ročník na úvod sezony ovládla. V semifinále nejdříve porazili Gironu 88:77 a Satoranský byl při své obnovené premiéře se 13 body nejlepším střelcem vítězů. Veselý dal o tři body méně. O den později ve finále vyhrála právě nad Badalonou 92:82. V tomto duelu Satoranský nehrál a Veselý si připsal šest bodů.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud