Jan Jaroch
Premium
4. ledna 2023 • 14:05

Život pod generálem v Barceloně. Expert už na Satoranském vidí radost

Autor: Jan Jaroch, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě poslední velké výhry na palubovkách rozjeté CZ Bělehrad i madridského Realu. A gigant z Barcelony je už pouze o skóre na druhém místě Euroligy i španělské ACB ligy. České hvězdy pod katalánskými koši Tomáš Satoranský s Janem Veselým se ve zběsilém zápasovém tempu adaptovaly v novém prostředí i pod generálskou holí kouče Sarunase Jasikevičiuse. A expert Michal Ježdík věří, že postupem času bude ještě lépe, byť se nezdráhá kritizovat pomalý až svázaný basket, který hlavní kouč ordinuje.



Z dvaatřiceti ostrých zápasů, které v sezoně Barcelona odehrála, neviděl prý pouze dva. Michal Ježdík, někdejší kouč národního týmu, je nejpovolanějším mužem pro hodnocení prvních tří měsíců v Česku ostře sledované party z Palau Blaugrana.

Sarunas Jasikevičius na startu sezony varoval, že čeká porodní bolesti u týmu, jenž je personálně z půlky nový. Jak podle vás Barcelona v prvních třech měsících obstála?
„V podstatě je to úplně nový tým, protože struktura se vždy odvíjí od trojice klíčových hráčů. A těmi jsou jako rozehrávač Tomáš, univerzálové Kalinič s Mirotičem a pod košem Honza Veselý, který je úplně jiný než ostatní špičkoví podkošoví hráči v Evropě.“

Obstála tedy Barcelona?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud