26. dubna 2023 • 22:25

Smeč! Satoranský rozpálil publikum, Barca v play off Euroligy dominovala

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dominantním stylem vstoupili do čtvrtfinálové série Euroligy basketbalisté Barcelony. Tým s dvěma českými oporami Tomášem Satoranským a Janem Veselým porazil na domácí palubovce Žalgiris Kaunas hlavně díky fantastické první půli 91:69 a vykročil směrem Final Four. Druhé utkání se hraje v pátek opět v Katalánsku.



Oba Češi nastoupili v základní pětce Barcelony a úvodní minuty čtvrtfinále vyšly domácím nadmíru skvěle. Spolufavorit celé Euroligy zapsal první body po asistenci Tomáše Satoranského, ústřední rozehrávač pak rozpálil publikum parádní individuální akcí zakončenou efektní smečí.

Pohodu domácích ještě podpořil tradiční střelec Nikola Mirotič a čtvrtinu pečetil další trojkou argentinský snajpr Nicolas Laprovittola (25:13).

Litevský celek postoupil do play off na poslední chvíli a nyní už může jen překvapit. Žalgiris zvedl prapor ve druhé čtvrtině, kdy se dotáhl na devět bodů, kouč domácích Šarunas Jasikevičius pak vrátil na palubovku základní sestavu a díky zlepšené střelbě z dálky se Barcelona utrhla na poločasové skóre 48:31. Poslední slovo měl Mirotič po další asistenci Satoranského (celkem 4 body, 7 doskoků, 5 asistencí).

Barcelonu zdobila výborná souhra, ale i převaha na doskoku. Kouč hostů marně nabádal své bojovníky k větší dravosti pod košem.

Po přestávce se dominance Barcelony vytratila. Uvolněnější Žalgiris ovládl třetí čtvrtinu rozdílem čtyř bodů, tým střelecky táhli hlavně Litevci Ignas Brazdeikis a Dovydas Giedraitis.

Poslední část už ale znovu patřila domácím. Proti bývalému klubu bodoval i Rokas Jokubaitis a další hráči z lavičky.

Barcelona zvítězila o 22 bodů. „Skóre vypadá skvěle, ale bylo to těžké utkání v play off. A náročný bude i zbytek série,“ upozornil nejlepší střelec Sertac Sanli, který k 17 bodům přidal i 5 doskoků.

Čtvrtfinálová série na tři vítězství pokračuje v Barceloně v pátek od 20 hodin. Final Four bude hostit právě litevský přístav Kaunas, katalánský favorit však touží Žalgirisu myšlenky na domácí párty rychle zatrhnout.

FC Barcleona-BC Žalgiris Kaunas 91:69 (25:13, 23:18, 18:22, 25:16)

Nejvíce bodů: Sanli 17, Mirotič 15, Jokubaitis 12, Abrines a Kurič po 10, …Satoranský a Veselý po 4 – Brazdeikis 14, Giedraitis 10, Hayes 9, Polonara 8.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud