4. ledna 2009 • 10:53

San Antonio vydřelo výhru v poslední vteřině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté San Antonia vedli v sobotním utkání NBA nad Philadelphií už o 21 bodů, vítězství ale zachránili nakonec až košem v poslední vteřině.



Postaral se o něj Tony Parker, který nejprve necelou sekundu před koncem doskočil nepřesnou střelu a vzápětí vyslal na koš přesný pokus, který znamenal výhru 108:106. Spurs se díky tomu dotáhli na vedoucí tým Jihozápadní divize New Orleans.

Ten byl v Denveru v třetí čtvrtině pozadu dokonce o 26 bodů, ale nakonec prohrál jen 100:105.Spurs vyhráli 40:19 první čtvrtinu, v níž nasázeli osm trojek, celkem s 15 dalekonosnými trefami zaostali o jedinou za klubovým rekordem.

Ještě v poločase domácí vedli o 16 bodů, přesto se na konci o výhru báli. Trápil je hlavně Andre Miller, s 28 body nejlepší střelec zápasu."Po takové prohře bolí srdce, když se předtím povede takový návrat do zápasu," litoval trenér soupeře Tony DiLeo.

"Není moc týmů, které přijedou do téhle haly, prohrávají o 21 bodů a ještě mají na konci šanci zvítězit."Velkou ztrátu museli stahovat i basketbalisté Miami, kteří s New Jersey prohrávali o 16 bodů, podařilo se jim ale zápas vyhrát po prodloužení 101:96.

Nejlepší ligový střelec Dwyane Wade k tomu přispěl 29 body, což je jeho dosavadní průměr v sezoně na zápas, k tomu v závěru třikrát zblokoval v důležitých okamžicích střely soupeřů.

"Myslím, že Brooku Lopezovi se dnes bude o Wadeovi zdát," žertoval Wadeův spoluhráč Yakhouba Diawara na adresu 213 cm vysokého pivota, do jehož dvou pokusů o smeč se v koncovce "vložil" o 21 cm menší Wade.

"Miluju tuhle svoji schopnost zastavit někdy ty velké hráče blokem. Vždycky se to nepodaří, ale správně načasovaný blok je často to klíčové," řekl Wade.V Indianapolisu nestačilo Sacramentu k vítězství nad Indianou ani 45 bodů Kevina Martina, který byl i díky sedmi trojkovým trefám nejlepším střelcem sobotního programu. Kings prohráli 117:122.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud