20. října 2012 • 22:31

Gladiátor Hamršmíd uhájil rychlým k.o. pozici jedničky a sní o duelu v UFC

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dominoval. Ultimátní zápasník MMA Michal Hamršmíd na sobotním galavečeru GCF Big Cage II v Ostravě potvrdil, že doma nemá konkurenci. Český gladiátor desetiletí vyřídil v kleci naději Mariana Kotláře technickým k.o. ve 2. kole a uhájil pozici tuzemské jedničky lehkých vah. Nyní se pokusí prorazit v zámoří, snem je nejvyšší liga v podobě slavné série UFC.



Byl to jeden z letošních vrcholů českého MMA. Michal Hamršmíd (20 výher, 10 proher, 2 remízy) porazil v Ostravě v souboji zkušenosti a mládí zástupce nastupující generace bojovníků Mariana Kotláře (8 výher).

Český gladiátor desetiletí teď touží po UFCFoto Pavel Mazáč (Sport)
Český gladiátor desetiletí už ve 2. kole souboje do 61 kg zničil 23letého soka pěstmi v boji na zemi, donutil trenéra soupeře hodit do klece ručník a utnul dohady, zda ještě může být považován za krále tuzemské scény. Poslední dva duely totiž prohrál se silnými zahraničními bijci už v 1. kole a na triumf čekal téměř dva roky.

Hamršmíd, který se na souboj připravoval několik měsíců na Floridě ve slavném klubu American Top Team, potvrdil, že v nejtvrdším sportu planety stále patří k členům evropské špičky.

„Věřil jsem, že když neudělám chybu, vyhraju. Měl jsem natrénováno jako nikdy a výhrou splnil svou povinnost. Kdybych prohrál, byla by v háji celá kariéra. Naštěstí se stal opak,“ řekl bojovník s přezdívkou Háša, jemuž dělal kouče u klece mimo jiné i Brad Pickett, hvězda americké UFC a současný sparingpartner.

„Soupeř byl zkušený, nic ho nerozhodí. Sice jsem do zápasu nastupoval s natrženým břišním svalem, ale i tak jsem myslel, že ho potrápím, což se nepovedlo,“ přiznal Kotlář po první porážce.

Michal Hamršmíd nemá v současné době v Česku konkurenciFoto Pavel Mazáč (Sport)
Výhra upevnila Hamršmídovi pozici aktuálně druhého nejúspěšnějšího bojovníka v Česku. Na nejvyšším stupínku se v současnosti drží Karlos Vélola, jenž se loni dokázal probojovat do zmíněné série UFC, což se žádnému jinému krajanovi dosud nepovedlo.

Drobný 32letý zápasník z Prahy, jenž dělá kondičního trenéra hokejistovi Romanu Červenkovi i celé Spartě, ho ale může v případě dalších úspěchů brzy napodobit.

„Michal se už nyní v tréninku vyrovná borcům z UFC, takže pokud se mu povede ještě pár zápasů, má rozhodně šanci se tam dostat,“ uvedl sám Pickett, jenž patří k nejatraktivnějším bojovníkům elitní organizace.

„Rád bych samozřejmě zkusil zápas v Americe, klidně i v menší organizaci než UFC. Zda na to mám, se už brzy uvidí,“ doplnil Hamršmíd, jenž se nyní vrátí do své váhy do 59 kg.

Takhle Michal Hamršmíd bojoval na GCF REDEMPTION 2011 proti Eriku LukeoviFoto Jaroslav Legner (Sport)
Ještě do konce roku by přitom mohl opět nastoupit do klece – buď v Rusku, nebo ve Velké Británii. „Teď jsem jen potvrdil, že u nás nemám konkurenci, ale to nic neznamená. Trénink v USA mi jasně ukázal, že jsme hodně pozadu. V Česku jsem nejlepší, ale v zámoří jsem zpočátku od všech dostával nakládačku. Takže na každý další zápas se určitě opět odjedu připravovat do Ameriky. Jinak bych neměl šanci.“

Galavečer GCF Big Cage II nabídnul celkem deset zápasů. S výjimkou jednoho skončily všechny před limitem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud