12. dubna 2014 • 13:04

Thajboxer skolil chráněnce Konečného a v ringu požádal přítelkyni o ruku

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český profesionální box zažil pořádné překvapení, které se urodilo na pátečním galavečeru Heroes Gate 12 v Praze. Anatolij Hunanyan, který je známý především jako elitní thajboxer, knockoutoval ve 2. kole českou naději střední váhy Štěpána Horvátha. Po triumfu navíc požádal přímo v ringu o ruku svou přítelkyni.



Měl to být zápas, který potvrdí vzestup boxera Štěpána Horvátha. Právě o něm se mluvilo jako o borci, který může nahradit ve střední váze (do 72,5 kg) současnou jedničku Lukáše Konečného, jenž plánuje 19. dubna po zápase o světový titul ukončit kariéru.

Ale všechno je jinak! Horvátha totiž na galavečeru Heroes Gate 12 poslal nekompromisně k zemi Anatolij Hunanyan. Armén žijící dlouhé roky v Česku si vybudoval silnou pozici hlavně jako thajboxer, nicméně ukázal, že je velmi nebezpečný i v klasickém boxu.

Triumfoval navíc už ve 2. kole po přesném zvedáku na bradu zaskočeného soka. Ten se pak jen marně snažil zvednout ze země.

„Myslel jsem, že má větší koule a že se ještě postaví. Ale dostal úder v době, kdy měl otevřenou pusu, takže ho to dost rozhodilo,“ radoval se 31letý Hunanyan, který měl do té doby na kontě jen 3 zápasy.

Sice všechny vyhrál, ale oproti soupeři s bilancí 11 výher, 2 prohry byl nezkušeným borcem. „Chtěl jsem vstát, ale hrozně mě bolela hlava. Nešlo to,“ hlesl jen poražený.

Pro ortodoxní boxery je to velká rána. Horváth byl vynikající amatérský reprezentant, před šesti lety získal 5. místo na mistrovství Evropy. Nyní navíc trénoval pod dohledem Konečného. Ten si z něj dokonce před soubojem o titul v USA proti Peteru Quillinovi udělal sparingpartnera. Výsledek? Nářez od všeuměla, který se ničeho nebojí.

„Musím říct, že jsem vyhrál díky thajboxu. Ten dá člověku mnohem větší odolnost, je náročnější než box, a když jste zvyklý dostávat do těla pořádné kopance, je pak nějaký hák na žebra sranda. Jsem univerzál, baví mě každý bojový sort, takže chci zkusit i MMA,“ řekl Hunanyan, jehož trénuje otec.

„Chtěl bych dál boxovat v této váze. Myslím, že jsem schopný se prosadit i proti někomu lepšímu. Doufám, že tenhle zápas je pro mě propustkou třeba na galavečery v Německu.“

Hunanyan se pak navíc nechal inspirovat scénou z filmu Rocky a stejně jako filmový hrdina požádal po triumfu přímo v ringu svou přítelkyni o ruku. „Jsme spolu sedm let, máme tří a půlletou dcerku Terezku. Vyhecoval mě adrenalin. Souhlasila, takže mi vyšlo úplně všechno.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud