4. srpna 2014 • 15:57

VIDEO: Rival z ringu opět útočil na Klička. Snědl mu jídlo a chtěl se rvát

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pobýváte ve slunečném Miami, před sebou dobré italské jídlo, navíc jste boxerská superstar, držitel mistrovských pásů organizací WBA, IBF, WBO a IBO. Prázdninovou idylu Vladimira Klička na Floridě ale hodně nevybíravým způsobem narušil starý známý Shannon Briggs.



Bývalý šampion těžké váhy se přihnal ke stolu, kde Kličko obědval, sedl si naproti němu a odjistil lavinu urážek a vyčítání. "Co se děje, šampione? Jsi šampion, ne? Kam půjdeš, tam půjdu i já, co uděláš, udělám i já," pokřikoval Briggs na celou restauraci. "Dej si na mě pozor, šampione. Pojď zápasit, dáme si souboj, šampione," vyhrožoval.

To nejlepší ale mělo teprve přijít, osmatřicetiletý Kličko zůstal i přes spršku nadávek ledově klidný, což amerického boxera rozpumpovalo a podnítilo k závěrečné zteči, během které začal jíst z jeho talíře. "Co to jíš, šampione? Řekl jsem ti jasně, co uděláš ty, udělám i já."

To už deset let neporažená (Kličko naposledy prohrál v roce 2004 s Američanem Lamonem Brewsterem) hvězda nemohla tolerovat. Ukrajinský šampion si ze džbánku nalil do sklenice vodu a dotěrného útočníka zchladil.

VIDEO: Podívejte se na incident Briggse a Klička


Američan byl vzteky bez sebe, než ale došlo k potyčce, statný člen ochranky Briggse zpacifikoval.

Mezi oběma boxery přitom nešlo o první srážku. Ten samý Briggs v dubnu dorazil do düsseldorfského hotelu Intercontinental na tiskovou konferenci k zápasu Kličko - Leapai a polonahý se dožadal "svého" zápasu s olympijským vítězem.

"Přiletěl jsem až z Ameriky. Ty nejsi žádný šampion! Já jsem u lidí šampion!" kričel na Klička dvaačtyřicetiletý Briggs, který v roce 2010 prohrál se stejně starým Vitalijem Kličkem v Hamburku na body a ztratil mistrovský pás v těžké váze organizace WBC.

Vladimir ale bral teatrální výstup s humorem. "Ještě nikdy jsem nemusel chránit na tiskovce svého soupeře," prohlásil žertem směrem k Leapaiovi, kterého o den později knokautoval v pátém kole a připsal si 62. vítězství z 65. zápasů v profesionálním ringu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud