14. listopadu 2014 • 14:31

Kličko je jako holka. Nemá srdce, říká před duelem Pulev

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr světa v boxu Vladimir Kličko v sobotu večer v Hamburku nastoupí k povinné obhajobě titulu profesionální organizace IBF proti bulharskému vyzyvateli Kubratu Pulevovi. Ve hře budou zároveň i další mistrovské pásy WBA, WBO a menší IBO, které favorizovaný Ukrajinec rovněž vlastní. Utkat se měli už na začátku září, ale Kličko musel zápas odložit kvůli zranění bicepsu; soupeř ho pak nařkl, že zdravotní problém fingoval.



Také týden před zápasem se neobešel bez několika kontroverzí. Pulev nedorazil na pondělní oficiální tiskovou konferenci na protest proti omezení počtu členů svého doprovodu. Při středečním tréninku před médii se zase boxeři neshodli na volbě rukavic a Pulev si stěžoval, že jsou příliš malé. A nakonec přidal kritiku, že se Kličko podrobuje malému počtu dopingových kontrol.

Pulev v profiringu nastoupí k 21. duelu, dosud nikdy nepohrál a jedenáct zápasů ukončil knokautem. "Na tenhle zápas roky čekám, je to moje životní šance," řekl třiatřicetiletý Pulev.

Kličkova bilance je mnohem bohatší. Čeká ho 63. souboj, na kontě má jen tři porážky a 52 knokautů. Pulev k němu chová respekt, ale nebojí se. "Vladimir má všechno, co má mistr světa mít, ale nemá srdce. Je jako děvče. Charakterem je to holka," řekl Pulev v rozhovoru s RTL. Za outsidera se nepovažuje. "Vím, že jsem lepší boxer. Mám energii na 20 kol. Budu nebezpečný soupeř a mohu slíbit, že Vladimir se v ringu naběhá."

O pět let starší Kličko protivníka nepodceňuje. "Připravuji se na soupeře, který překypuje sebevědomím. Ostatně, ještě neprohrál v žádném profesionálním zápase. A má za sebou dobrou amatérskou školu, i to se v profesionálním boxu vyplácí," řekl o bývalém amatérském mistru Evropy a bronzovém medailistovi z MS 2005.

Kličko vydělá 5,7 milionu korun, Pulev 1,4

Také považuje za Pulevovu výhodu odložení původního termínu utkání. "Měl tak víc času, jak se na mě připravit. Bude tedy v ringu ještě lepší, než byl v září," poznamenal Kličko. Sám nepovažuje čtyřtýdenní nucenou pauzu v přípravě za zásadní komplikaci. "Není to tak dlouhé období, aby člověk vyšel z formy. Jsem kompletně zdravý, v ringu chci zvítězit a nic mě na cestě k tomuto cíli nemůže zastavit," řekl Kličko.

Souboj se v rámci hamburského galavečera uskuteční od 23:00. Pulev za zápas obdrží 1,4 milionu dolarů, úřadující šampion získá více než čtyřnásobek této částky (5,7 milionu).

Narušitel tiskové konference - americký boxer Shannon Briggs
Narušitel tiskové konference - americký boxer Shannon Briggs

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud