25. srpna 2014 • 16:13

Kličko zrušil plánovaný zápas s Pulevem! Natrhl si na tréninku sval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko musel kvůli zranění zrušit povinnou obhajobu titulu mistra světa organizace IBF proti Bulharovi Kubratu Pulevovi, která byla naplánovaná na 6. září v Hamburku. Osmatřicetiletý šampion těžké váhy si při tréninku v Rakousku natrhl sval v bicepsu a dnešní vyšetření ukázalo, že ho čeká zhruba měsíční pauza.



"Jsem velice zklamaný, že se duel neuskuteční podle plánu. Jsem ve špičkové formě a mám za sebou skvělou přípravu," uvedl Kličko, jenž se zranil při pátečním sparingu. "Je mi to líto kvůli fanouškům i kvůli mému soupeři Kubratu Pulevovi, který se určitě stejně jako já intenzivně připravoval," dodal.

Podle vyjádření Kličkova managementu, který v červnu získal právo na uspořádání zápasu za 5,4 milionu eur, by se duel mohl uskutečnit ještě do konce roku. Termín bude teprve určen, dějištěm by ale měl zůstat Hamburk.

Mladší z bratrů Kličkových, jenž je držitelem i mistrovských pásů WBA, WBO a IBO, chtěl původně jako svůj další souboj absolvovat takzvaný sjednocovací duel proti šampionovi organizace WBC Bermanu Stivernemu z Kanady, ale nejprve musí povinně obhajovat titul IBF proti Pulevovi.

Třiatřicetiletý Bulhar je momentálně na žebříčku IBF jedničkou s bilancí 20 vítězství, jedenáct z nich dosáhl k.o. V profesionální kariéře od roku 2009 neprohrál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud