Ondřej Němec
11. září 2016 • 02:38

Bílý ručník v ringu potvrdil vládce střední váhy, zůstává jím GolovKING

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačilo pět kol, aby čtyřiatřicetiletý Kazach Genadij Golovkin potvrdil, že je právem označován za nejlepšího bijce střední váhy. Jeho britský soupeř Kell Brook vůbec poprvé v profesionální kariéře okusil porážku. Rozhodl o tom technický knokaut, ohlášený bílým ručníkem v ringu. 



Zlaté rukavice, se kterými vstupoval Genadij Golovkin do ringu proti do té doby neporaženému Kellu Brookovi, jakoby předznamenávaly, kdo má v souboji navrch. A to se potvrdilo.

Třicetiletý britský bojovník s úctyhodnou bilanci třiceti šesti výher na sedmatřicátého soupeře zkrátka nestačil. Ano, uštědřil kazašskému válečníkovi několik dobrých ran, které mu prokrvily tváře, ale to bylo málo.

Genadij Golovkin je známý tím, že jej každá soupeřova trefa posouvá k lepšímu výkonu. Skoro jakoby jej inkasování úderů nabíjelo. A to bylo na tomto zápase znát dokonale.

Chvílemi se sice zdálo, že se jedná o vyrovnaný souboj, ale už čtvrté kolo bylo jasnou ukázkou Golovkinových kvalit. Brooka nesmlouvavě tlačil před sebou a na každou jeho povedenou ránu reagoval souhlasným pokyvováním. Sám ale sázel mnohem razantnější rány a ve vyšším počtu.

Kell Brook se kryje před údery Golovkina
Kell Brook se kryje před údery Golovkina

Páté kolo už bylo pro Brita fatální. Zlaté boxerky musel vidět všude. Nedokázal se ani pořádně krýt. Není se tak čemu divit, že se jeho tým minutu před odzvoněním kola rozhodl pro vhození bílého ručníku do ringu a tím ukončil marný boj.

Bůh války, jak se mnohdy neporaženému Kazachovi přezdívá, tak dokázal, že vládu nad střední divizí hned tak předávat nebude.

„Za prvé, já jsem otevřený souboji s kýmkoliv,“ řekl hned po zápase usměvavý vítěz. „Ale opravdu rád bych bojoval s Billym Joe Saundersem, protože je držitelem titulu WBO.“

Sobotní večer v Manchesterské Areně znamenal pro neporaženého Golovkina třicátou šestou výhru v řadě a třicátou třetí způsobem KO.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud