Ondřej Němec
19. října 2015 • 13:08

Golovkin ničil! Boxer potvrdil, že patří mezi elitu současnosti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo se na co dívat. Mekka boxu newyorská Madison Square Garden se stala v sobotu večer dějištěm veliké události. Ring sice od prvního kola opanoval neoblomný ničitel Genadij Golovkin, ale i poražený David Lemieux byl spolutvůrcem mimořádných okamžiků. Tento souboj nemohl nikoho zklamat.



V publiku sedělo mnoho známých tváří. Jako například herec Michael J. Fox, jeden z největších boxerů historie Lennox Lewis, nebo dokonce uchazeč o křeslo amerického prezidenta Donald Trump. Bylo znát, že Madison Square Garden je na maximu kapacity. Tuhle válku světové jedničky a pětky ve střední váze chtěl zkrátka vidět každý fanoušek boxu. Očekávání se naplnila.

Golovkinův trenér Abel Sanchez několik dnů před zápasem řekl: „Oba jsou silní bijci, ale Genadij má vyšší boxerské IQ, to rozhodne.“

Krátce po odzvonění prvního kola bylo jasné, kdo bude vítěz. Dokonce se zdálo, že utkání nebude mít dlouhého trvání. Lemieux se snažil, ale netrefoval, jeho údery vycházely naprázdno. Zatímco Golovkin minul jen zřídkakdy a vyrážel jeden direkt za druhým.

„Myslím, že ho knokautuje ve čtvrtém kole,“ předpovídal Sanchez brzký úspěch svého svěřence. Realita byla překvapením nejen pro něj. Lemieux ustál mnohem víc. Několikrát mu jeho zdravotník zastavoval krvácení z nosu, ale odvážný Kanaďan se odmítal vzdát. Na konci pátého kola sice dobrovolně poklekl, aby se vyhnul dalším ranám, ale rozpumpovaný Golovkin jej i tak trefil, za což se ihned začal s úklonou omlouvat.

Lemieux bojoval skutečně jako hrdina až do osmého kola, kdy rozhodčí vyhlásil technické K.O., protože bylo jasné, kdo má navrch. To doložily i konečné statistiky. Na počet zasazených úderů vyhrál Golovkin poměrem 280 ku 89.

„Miluju svou práci,“ řekl po zápase šampion z Kazachstánu v krátkém komentáři. Rozšířil svou sbírku hlavních světových titulů ze tří na pět a dokázal, že je nezpochybnitelným vládcem střední váhy a možná současného boxu vůbec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud