26. června 2018 • 14:31

Joshua může přijít o pásy. Dostal ultimátum, musí se domluvit s Wilderem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho očekávaný boxerský duel mezi Britem Anthonym Joshuou a Američanem Deontayem Wilderem se letos nejspíš neuskuteční. Jedné ze čtyř hlavních profesionálních organizací WBA došla kvůli zdlouhavému vyjednávání "sjednocovacího" zápasu trpělivost a dala Joshuovi čtyřiadvacetihodinové ultimátum na dohodnutí zápasu s ruským vyzyvatelem Alexandrem Povětkinem. Pokud Joshua odmítne, hrozí mu ztráta pásu mistra světa.



"Prodloužili jsme termín k vyjednávání o celý měsíc, avšak k dohodě s Wilderovým týmem stejně nedošlo. Proto s okamžitou platností žádáme oznámení termínu duelu Joshua - Povětkin," uvedl předseda WBA Gilberto Mendoza.

Joshua ani Wilder dosud v profesionálním ringu nenašli přemožitele. Osmadvacetiletý Brit z 21 zápasů 20 vyhrál knokautem, o čtyři roky starší Wilder ukončil předčasně 39 ze 40 duelů. Povětkin si právo vyzvat Joshuu vybojoval po prosincovém vítězství nad Rumunem Christianem Hammerem. Z 35 duely mezi profesionály mu jedinou porážku uštědřil před pěti lety Ukrajinec Vladimir Kličko.

Vítěz očekávané "sjednocovací" bitvy se stane prvním boxerem v historii, který bude mít v držení čtyři nejvýznamnější pásy naráz. Absolutním mistrem světa byl naposledy Brit Lennox Lewis, který byl v letech 1999 a 2000 šampionem WBC, WBA a IBF. Až v roce 2007 rozšířila WBO počet elitních organizací na čtyři.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud