18. srpna 2018 • 23:44

Fury válí, na body porazil Pianetu a přímo v ringu ho vyzval Wilder

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský profesionální boxer Tyson Fury vyhrál i druhý zápas po návratu do ringu. V Belfastu porazil Itala Francesca Pianetu na body a podle očekávání bude jeho příštím soupeřem šampion těžké váhy organizace WBC Deontay Wilder. Dvaatřicetiletý Američan ho k duelu o mistrovský pás vyzval po skončení dnešního utkání přímo v ringu.



"Ten souboj se uskuteční, je to jasné, je to oficiální, chlape," prohlásil Wilder, který duel v Severním Irsku sledoval jako televizní spolukomentátor. "Jedna věc je jistá, až se v Las Vegas utkáme, knokautuju tě," odpověděl Fury.

Termín duelu zatím není oficiálně určen, jasno má být příští týden. Spekulace před dnešním zápasem s Pianetou hovořily o polovině listopadu, jako dějiště připadal vedle Las Vegas v úvahu ještě New York.

S Pianetou, bývalým evropským šampionem WBO, dnes absolvoval Fury v ringu ve Windsor Parku deset kol a podle verdiktu bodových rozhodčích vyhrál každé z nich. Vítězství mu přiřkli poměrem 100:90, diváci ale s předvedeným výkonem příliš spokojení nebyli a po skončení duelu bučeli.

Třicetiletý Brit byl před zápasem jasným favoritem. Na kontě měl 26 vítězství, z toho 19 KO. Nejcennější skalp získal v listopadu 2015, kdy senzačně porazil Vladimira Klička a získal pásy organizací IBF, WBA a WBO.

V roce 2016 byl ale Fury kvůli porušení dopingových pravidel na dva roky suspendován, přišel o licenci a musel vrátit všechny tituly. Během nucené pauzy se léčil z psychických problémů a ze závislosti na lécích a drogách. Při červnovém návratu do ringu porazil Albánce Sefera Seferiho.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud