25. února 2020 • 09:59

Wilder svádí prohru na kostým: Byl příliš těžký! Odvetu chtějí Arabové

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poražený boxerský šampion Deontay Wilder hodlá využít opce ve smlouvě na odvetný zápas s Tysonem Furym. O pás mistra světa těžké váhy organizace WBC by se znovu mohli utkat už v létě a Wilder vzkazuje, že tentokrát neudělá stejnou chybu jako při posledním víkendovém duelu v Las Vegas. Američan prohlásil, že ho o šance připravil extravagantní kostým, v němž nastupoval do ringu - byl prý příliš těžký a už předem ho unavil.



Wilder je zálibou v propracovaných kostýmech proslulý. Tentokrát prošel uličkou ze šatny do ringu v černém obleku s motivy lebek, černou maskou s rudým lemováním kolem očí a korunou na hlavě. Kostým na počest měsíce černošské historie podle boxera vážil více než 20 kilogramů.

„Měl jsem ho na sobě už deset nebo 15 minut předem v šatně, než jsem vyrazil. Byl až moc těžký, už od začátku jsem pak neměl nohy,“ posteskl si čtyřiatřicetiletý boxer. Designérům prý nechal volnou ruku a za kostým utratil přes 40 tisíc dolarů (930 tisíc korun).

Deontay Wilder měl prý při nástupu příliš těžký kostým a i kvůli tomu prohrál
Deontay Wilder měl prý při nástupu příliš těžký kostým a i kvůli tomu prohrál

Duel dvou dosud neporažených boxerů byl pak až nečekaně jednoznačný. Zatímco jejich předchozí utkání v prosinci 2018 v Los Angeles skončilo kontroverzní remízou, tentokrát jasně dominoval jednatřicetiletý britský šampion. Zápas ukončil v sedmém kole Wilderův trenér, když hodil do ringu ručník.

Na zápase byli přítomní i zástupci saúdskoarabské královské rodiny v čele s princem Chálidem. Právě Saúdská Arábie by prý ráda hostila další boj Tysona Furyho, ať už to bude třetí střet s Wilderem, nebo očekávané měření sil s Anthonym Joshuou. Za celou slávu jsou připraveni utratit až 400 milionů liber (12 miliard korun). 

Fury po vítězství prohlásil, že si je téměř jistý, že se s Wilderem utká ještě jednou. Kromě Saúdské Arábie má být ve hře klání v Americe, konkrétně na Allegiant Stadium v Las Vegas. Aréna pro 72 tisí lidí bude dokončena letos v létě a bude novým domovem týmu NFL Las Vegas Raiders, kteří se do "města hříchu" přestěhovali z kalifornského Oaklandu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud