Květoslav Šimek
20. června 2016 • 10:49

Od lyží k baseballu. Běhat mi nevadí, ale na pálce jsem jalový, říká Koukal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Propadl novému sportu. Martin Koukal (37 let), mistr světa v běhu na lyžích z roku 2003 a bronzový z olympijské štafety 2010, se díky synovi Sebastianovi (9) vrhnul na baseball. "Hraje Sebastian, já jsem jen divák, fanoušek a podpora," líčí s úsměvem Martin Koukal. "Ale když máme nějaké rodičovské turnaje, tak si zahraju rád. Baseball mě chytil."



Syna a jeho tým Blesk Jablonec přijel Martin Koukal podpořit na Český baseballový pohár do 11 let do Třebíče. Po lyžích a hokeji si tak úspěšný rodinný klan Koukalů rozšířil portfolio sportů o baseball. Martin Koukal zářil na lyžích, jeho mladší bratr Petr (33) válí na bruslích v hokeji. Ve svém oboru jsou mistry světa. Syn Sebastian hraje baseball třetím rokem a zatím hlavně pro zábavu.

"Jsem rád, že syn dělá něco, co ho baví. Pro děti jsou hry v kolektivu možná lepší, než individuální sporty," říká Martin Koukal. "Baseball se mi líbí, protože to je inteligentní hra, běhá se tam, hází se tam, děti se naučí spoustu zajímavých věcí. A musí se u toho přemýšlet, v tom se mi baseball líbí."

Popisek k videu: Od lyží k baseballu. Martin Koukal, mistr světa z roku 2003, vypomáhá trenérům malých baseballistů Blesku Jablonec
Video se připravuje ...

Sám si rád zahraje. "Pravidla už jsem postupně pobral, teď už vím, o co jde. A když máme nějaké rodičovské turnaje, samozřejmě s pomalým nadhozem, tak si zahraju rád. Chytlo mě to." S jakými výsledky? "Nic zásadního," usměje se Koukal. "Házení žádná paráda, chytání není taková tragédie, běhat mi nevadí. Na metách jsem relativně rychlý, ale na pálce jsem takový jalový."

Ne, že by v rukách neměl dynamit. Švihnout pálkou Koukal rozhodně umí. "Ale jde o to trefit balon. Když už se trefím, jakoby náhodou - pokud dá Bůh a nadřízené orgány - tak míček letí. Ale jak říkám, je problém se trefit."

Na baseballu se Koukalovi líbí ještě jedna věc. Počasí. "Pro mě jako rodiče a diváka je příjemnější strávit den na baseballu, než na závodech v zimě někde na horách, když je minus deset a fujavice. Z tohoto pohledu je to taky příjemný," dodal Martin Koukal. Jablonec skončil na turnaji třináctý, vyhráli Draci Brno.

ČESKÝ BASEBALLOVÝ POHÁR DO 11 LET

1. Draci Brno, 2. Nuclears Třebíč, 3. Tempo Titans Praha, 4. SK Kotlářka, 5. Cardion Hroši Brno, 6. Eagles Praha, 7. Arrows Ostrava, 8. Pipas Brno, 9. Technika Brno, 10. SaBaT Praha, 11. Olympia Blansko, 12. Skokani Olomouc, 13. Blesk Jablonec, 14. Klasik Frýdek-Místek.

Finálový duel Nuclears Třebíč s Draky Brno (1:2)
Finálový duel Nuclears Třebíč s Draky Brno (1:2)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud