26. září 2021 • 23:04

Američané slaví triumf na Ryder Cupu. Už mají potřebných 14,5 bodu

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Američtí golfisté zvítězili ve 43. ročníku Ryder Cupu. V souboji s výběrem Evropy od prvního dne dominovali a triumf na domácí hřišti Whistling Straits ve Wisconsinu stvrdili v závěrečných dvouhrách, v kterých rychle získali potřebných tři a půl bodu.



Američané vyhráli doma stejně jako naposledy v roce 2016, kdy se hrálo v Minnesotě. Před třemi lety uspěli doma Evropané. Výběr USA zvýšil celkové vedení na 26:14.

Na úvod dvouher sice porazil McIlroy olympijského vítěze Xandera Schauffeleho, ale pak vyhráli za USA Patrick Cantlay, Scottie Scheffler, který porazil prvního hráče světa Španěla Jona Rahma, a Bryson DeChambeau. Vítězný půl bod přidal Collin Morikawa.

„Pro Američany začíná nová éra Ryder Cupu. Máme hodně mladých skvělých kluků, kteří budou součástí týmu hodně dlouho,“ řekl letošní vítěz FedEx Cupu Cantlay, který zaznamenal tři a půl.

Collin Morikawa sleduje terén na 14. jamce
Collin Morikawa sleduje terén na 14. jamce

Nejúspěšnějším hráčem se stal Dustin Johnson. Bývalý první hráč světa se podílel na čtyřech bodech ve čtyřhrách a pátý přidal ve dvouhře.

„Jsem strašně zklamaný,“ uvedl v slzách severoirský hráč McIroy a musel přerušit televizní rozhovor. „Tohle je nedůležitější soutěž, kterou znám. Byl to těžký týden,“ doplnil.

Jistotou Evropy je Angličan Ian Poulter, který potvrdil svoji neporazitelnost ve dvouhrách v soutěži. Jinak ale splnili Američané roli papírových favoritů a zvítězili přesvědčivě.

Za dva roky se bude hrát Ryder Cup v Římě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud